Logo ijsselenlekstreek.nl


JUBILERENDE LIONS MET MOBIELE WENSBOOM OP BRADERIE LEKKERKERK

Krimpenerwaard – Uitgerust met een ‘mobiele’ wensboom vroegen leden van de Krimpenerwaardse lionsclubs tijdens de Moederdagbraderie in Lekkerkerk aandacht voor hun nieuwe initiatief: het vervullen van wensen van mensen voor andere mensen.

Een ‘vaste’ en een ‘mobiele’ wensboom

Nog tot 1 juni kunnen inwoners van de Krimpenerwaard bij de wensboom, die staat opgesteld in de apotheek in het Gezondheidscentrum van Krimpen aan den IJssel, een wens voor een medeburger achterlaten welke dan misschien door leden van de Krimpenerwaardse lionsclubs gaat worden vervuld. Daarna krijgt de boom iedere maand een nieuwe plek elders in de Krimpenerwaard. Maar op zaterdag 13 mei trok een verrijdbare tweede wensboom de aandacht van bezoekers van de Moederdagbraderie in Lekkerkerk. Bij deze boom legden leden van de Lionsclub Domaine Des Dames en de Lionsclub Krimpen aan den IJssel aan geïnteresseerde voorbijgangers uit wat zij met hun nieuwe actie, opgezet ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van de internationale lionsorganisatie, willen bereiken.

Een wens voor een ander

Voorzitter Angelique Pottuit van de Lionsclub Domaine Des Dames: “Wij hopen dat veel mensen de komende maanden eens willen bedenken welke persoon in hun directe omgeving weleens een beetje hulp kan gebruiken. En dat zij vervolgens de moeite nemen om een wens voor deze persoon aan onze lionsclubs kenbaar te maken. Iedere maand zullen wij dan ten minste twee van deze wensen in vervulling laten gaan.”

Opknapbeurt voor de tuin

Diverse bezoekers van de braderie namen een formulier mee naar huis waarop men een wens voor een medeburger kenbaar kan maken. Vicevoorzitter Kees Burggraaf van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel licht toe: “Het gaat om kleine dingen. Heb je bijvoorbeeld een buurvrouw die altijd in de weer is voor de hele buurt maar er mede daardoor niet aan toe komt haar eigen tuin aan kant te maken? Vraag de lions dan om een opknapbeurt!” En hij vervolgt: “Vermeld op het formulier behalve je wens ook de gegevens van degene voor wie deze wens bedoeld is en je eigen gegevens. En deponeer het ingevulde formulier vervolgens in een van de wensbomen.”

Ook via e-mail

De formulieren zijn verkrijgbaar op de maandelijks wisselende locaties van de vaste wensboom en bij de mobiele wensboom die de komende maanden op diverse publieksevenementen zal worden ingezet. Op die plaatsen kan men de formulieren na invulling ook weer inleveren. Ingevulde formulieren kunnen eventueel ook thuis worden gescand en vervolgens worden gemaild naar het e-mailadres lionswensboom@gmail.com.

Reageer als eerste
Meer berichten