Logo ijsselenlekstreek.nl


Taalbrunch statushouders Lekkerkerk

Lekkerkerk - Begin mei verhuisden een aantal Syrische statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning die zijn toegewezen aan de gemeente Krimpenerwaard) vanuit het AZC naar hun nieuwe onderkomen aan de Koninginneweg in Lekkerkerk.

De Bibliotheek, Vluchtelingenwerk, stichting Krimpenerwaard Intercultureel, en de stichting WON organiseerden afgelopen donderdag een taalbrunch in de bibliotheek voor de nieuwe bewoners. Hierbij waren veel vrijwilligers, taalmaatjes en statushouders die al langer wonen in onze gemeente aanwezig. Er was een buffet met heerlijke zelfgemaakte nationale en internationale hapjes en gerechten. De nieuwe bewoners werden welkom geheten door burgemeester Roel Cazemier en wethouder Lavinja Sleeuwenhoek en konden ook meteen kennis maken met de beschikbare voorzieningen in Lekkerkerk. De  statushouders hebben deze voorzieningen nodig om hier een nieuw bestaan op te bouwen.

Wilt u hierbij ook helpen? Kijk op de vrijwilligersvacaturebank: www.samenindekrimpenerwaard.nl  of op de websites van de bibliotheek, Krimpenerwaard Intercultureel of Vluchtelingenwerk.

www.debibliotheekkrimpenerwaard.nl
www.vluchtelingenwerk.nl
www.krimpenerwaardintercultureel.nl

Reageer als eerste
Meer berichten