Logo ijsselenlekstreek.nl


Wensboom Lionsclubs nu in Schoonhoven

Krimpenerwaard – Na gedurende de maand mei in Krimpen aan den IJssel te hebben gestaan, heeft de ‘wensboom’ van de drie lionsclubs in de Krimpenerwaard recent een nieuwe plaats gekregen. Inwoners van de Krimpenerwaard kunnen gedurende de gehele maand juni hun wensen voor andere mensen achterlaten in het Gezondheidscentrum aan de Oranjeplaats in Schoonhoven. Tijdens de Schoonhovense Zilverdag bleek intussen al dat er veel belangstelling is voor deze jubileumactiviteit van de lionsclubs.

Eerste wensen geselecteerd

Inmiddels heeft een speciale commissie, bestaande uit leden van de Lionsclub Krimpenerwaard, de Lionsclub Krimpen aan den IJssel en de Lionsclub Domaine Des Dames, al een drietal wensen geselecteerd uit de in de maand mei binnengekomen aanvragen. Het zijn stuk voor stuk verzoeken van inwoners van de Krimpenerwaard aan de lionsclubs om iets te doen voor medeburgers, die om diverse redenen weleens een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Frank Heldoorn van de Lionsclub Krimpenerwaard licht toe: “Het gaat dan bijvoorbeeld om het verzorgen van een uitstapje voor mensen die al jaren de zorg hebben voor kinderen met een handicap. Of om het plaatsen van een nieuw hekwerk in een tuin van iemand die daartoe zelf niet meer in staat is.” In de komende periode zal bij de indieners van de wensen nog wat nadere informatie worden ingewonnen. En daarna gaan leden van de drie lionsclubs aan de slag om deze wensen daadwerkelijk in vervulling te laten gaan.

Interesse tijdens Zilverdag

Ook de ‘mobiele’ wensboom van de lionsclubs, die tot voor kort een tijdelijke plaats had in Zorgcentrum Crimpenersteyn in Krimpen aan den IJssel, is al weer elders ingezet. Op Tweede Pinksterdag stond deze wensboom eveneens opgesteld in Schoonhoven, in het kader van de bekende Nationale Zilverdag. Er bleek veel belangstelling voor het initiatief van de lionsclubs te bestaan. Frank Heldoorn: “Leden van onze clubs hebben tijdens deze dag in totaal maar liefst honderdtwintig flyers uitgereikt aan serieus geïnteresseerde voorbijgangers. Hierin staat de opzet van onze jubileumactiviteit beschreven. En zij bevatten ook een aanvraagformulier om wensen voor medeburgers bij de lionsclubs aan te melden.”. De mobiele wensboom zal deze zomer tijdens meer evenementen in de Krimpenerwaard te vinden zijn, om te beginnen bij de Zomerfair in Ouderkerk aan den IJssel op zaterdag 10 juni.

Aanvragen ook per e-mail

De vaste wensboom in het Schoonhovense gezondheidscentrum en de mobiele wensboom zijn overigens niet de enige plaatsen waar men de speciale wensformulieren kan verkrijgen en na invulling weer kan achterlaten. Frank Heldoorn ten slotte: “Burgers die een wens voor een ander willen indienen, kunnen ook een mailtje sturen naar het speciale mailadres lionswensboom@gmail.com. Zij krijgen de informatie en het aanvraagformulier dan per omgaande toegestuurd. Het is daarna voldoende om een scan van het volledig ingevulde aanvraagformulier aan hetzelfde mailadres te retourneren om kans te maken op het honoreren van de wens.”

Reageer als eerste
Meer berichten