Logo ijsselenlekstreek.nl


Succesvolle tweede Veteranendag georganiseerd in Krimpenerwaard

Krimpenerwaard - Op zaterdag 10 juni organiseerde de stichting D-Day Krimpenerwaard samen met de gemeente Krimpenerwaard voor de tweede keer een Veteranendag.

Bij het Rijdend Unifil Museum uit Gorinchem is een keuze gemaakt voor een klein aantal militaire voertuigen die ooit door Unifil zijn gebruikt bij haar missies. Deze kwamen aan het begin van de middag in Krimpen aan de Lek aan en in één van de trucks konden belangstellenden gratis een korte rondrit maken. Intussen speelde het dixieland looporkest Band of Four Brothers herkenbare nummers uit de jaren rond de Tweede Wereldoorlog. Tegen het eind van de middag werden ongeveer 100 veteranen ontvangen door burgemeester Cazemier. Zij kregen de inmiddels traditionele 'blauwe hap' aangeboden. Het avondprogramma in Het Cultuurhuis werd geopend door René Kuzee van de stichting D-Day Krimpenerwaard. Hij verwees naar het motto van de stichting: 'Leven in vrijheid, het wordt gevierd en gekoesterd in de Krimpenerwaard' en hij kondigde aan dat in de toekomst vooral ook de aandacht zal worden gericht op de jonge veteranen. Daarna was het tijd voor een optreden van de New Manhattan Big Band samen met 4Fun, die het programma openden met nummers van The Andrews Sisters gevolgd door muziek uit de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw.

De Veteranendag in 2018 wordt gehouden op zaterdag 2 juni, met medewerking van de Fanfare Bereden Wapens van de Koninklijke Landmacht. Het evenement is voor iedereen en gratis toegankelijk.

Reageer als eerste
Meer berichten