Logo ijsselenlekstreek.nl


Foto: stock

Zachter water uit de kraan in regio Krimpen

Krimpen aan den IJssel - Binnenkort komt er in Krimpen aan den IJssel en omgeving zacht water uit de kraan. Drinkwaterbedrijf Oasen neemt vanaf begin juni stapsgewijs een nieuwe drinkwaterzuivering in gebruik. Hierdoor wordt het kraanwater elke week zachter. Het drinkwaterbedrijf verwacht dat het water eind juli volledig zacht is. Voor de klanten van Oasen is het zachte water gunstig. Zo is er minder kalkaanslag op kranen en douchetegels en kan iedereen straks minder wasmiddel en zeep gebruiken. 


Waar wordt het water zachter?
In de volgende plaatsen wordt het water uit de kraan de komende weken steeds zachter: Krimpen aan den IJssel, Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk en Ouderkerk aan den IJssel. Oasen levert hier drinkwater aan ruim 20.000 huishoudens en bedrijven. Alle klanten ontvingen op 10 juni van Oasen een brief over het zachte water uit de kraan. 

Wanneer zacht water
Oasen verwacht dat het water eind juli volledig zacht is. Het kraanwater is dan 7,8 graden Duits. Een groot verschil met voorheen. Toen was de hardheid van het drinkwater in deze regio gemiddeld 13,4 graden Duits. 

Voordelen van zacht water
Het zachte water bevat minder kalk en dat gaan klanten van Oasen merken. Zo is er minder kalkaanslag op kranen en douchetegels. Een ander voordeel is de betere werking van schoonmaakmiddelen en zeep. Zo hoeft iedereen straks minder wasmiddel te gebruiken. Dat is goed voor de portemonnee en beter voor het milieu. 

Meer informatie op de website
Op www.oasen.nl/zacht is meer informatie te vinden over het zachte water en de veranderingen in de hardheid in de komende weken. Ook staan hier tips en antwoorden op veel gestelde vragen. 
 

Reageer als eerste
Meer berichten