Logo ijsselenlekstreek.nl


Foto: Joop de Haan

Graveeractie in Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel - Op dinsdag 20 juni kun je gratis jouw fiets laten graveren tijdens de weekmarkt in Krimpen aan den IJssel.

Als je een fiets hebt, doe je er toch alles aan om te voorkomen dat deze gestolen wordt? Naar aanleiding van een toename in het aantal fietsendiefstallen in Krimpen aan den IJssel, organiseert de gemeente dinsdag 20 juni een gratis fietsgraveeractie. Dit doet zij samen met het Centrum Fietsdiefstal en de politie. Er zal die dag een stand worden geplaatst bij de weekmarkt.

Afschrikkende werking

Je kunt op vertoon van jouw identiteitsbewijs tussen 10.30 en 16.30 uur een rijksregisternummer laten graveren in het frame van je fiets. Een fiets met een rijksregisternummer heeft een afschrikkende werking op potentiële dieven. De fiets is namelijk herkenbaar aan het rijksregisternummer en daardoor moeilijker te verkopen door dieven.

Fietspas

Wordt de fiets toch gestolen? Doe dan aangifte bij de politie. Als je jouw fiets laat graveren, krijg je ook een fietspas waarop de gegevens van je fiets staan genoteerd. Hiermee kun je de politie een duidelijke beschrijving geven van de gestolen fiets. Gestolen fietsen die worden gevonden door de politie, kunnen op basis van het rijksregisternummer worden gekoppeld aan de eigenaar.

www.krimpenaandenijssel.nl

Reageer als eerste
Meer berichten