Logo ijsselenlekstreek.nl


 Ellen en Lisanne: "De activiteiten worden gedragen door veel vrijwilligers. Misschien doe je mee aan een activiteit en vind je het leuk om daarna ook vrijwilliger te worden." (Foto: Thea van der Raaf)
 Ellen en Lisanne: "De activiteiten worden gedragen door veel vrijwilligers. Misschien doe je mee aan een activiteit en vind je het leuk om daarna ook vrijwilliger te worden." (Foto: Thea van der Raaf)

Iedereen een leuke zomer met KrimpenWijzer

Krimpen aan den IJssel - Niet iedereen gaat of heeft de mogelijkheid om in de zomer op vakantie te gaan. Dat betekent echter niet dat het een saaie ongezellige tijd hoeft te worden. KrimpenWijzer zorgt ervoor dat er in Krimpen heel wat te beleven is in de maanden juli en augustus.

Door Thea van der Raaf

Vorig jaar werd voor het eerst een zomerprogramma gepresenteerd, mogelijk gemaakt door vrijwilligers en woonorganisaties. De belangstelling bleek zo groot dat de activiteiten binnen korte tijd al waren volgeboekt. "Dit jaar is er daarom een verdubbeling van het aanbod, want we willen natuurlijk niemand teleurstellen", aldus sociaal werkers Ellen van Pelt en Lisanne Kuijpers van KrimpenWijzer.
Ellen en Lisanne zijn razend enthousiast. Na het succes van vorig jaar hebben ze dubbel hun best gedaan voor een mooi aanbod en ze vinden dat ze daar goed in zijn geslaagd. "We starten zaterdag 1 juni met een kinderlunchcafé in het ontmoetingscentrum van de Goudenregen. Kinderen gaan dan de lunch verzorgen voor de inwoners van Krimpen die zich daarvoor opgeven. Dat is de aftrap van bestaande en nieuwe activiteiten die tot 26 augustus zullen duren.


"De jaarlijkse activiteiten stoppen voor het grootste deel tijdens de zomer. Veel mensen die niet op vakantie gaan, bijvoorbeeld ouderen, alleenstaanden of mensen in de bijstand vallen daardoor in een gat en dan is het fijn om je bij anderen te kunnen aansluiten", legt Ellen de gedachte achter het zomerprogramma uit. "Het betekent echter niet dat het zomerprogramma voor een specifieke doelgroep is bedoeld, integendeel, iedereen is van harte welkom om deel te nemen", vult Lisanne aan.


Het is een divers programma met culturele-, sportieve- en ontspannende activiteiten: verschillende thema-avonden, wandelen, fietsen, zwemmen of yoga op het grasveld. Er is zelfs een bootcamp. Er kan worden getekend en geschilderd. Er staat zelfs een uitje naar de Biesbosch op het programma.

De meeste activiteiten zijn gratis, of anders wordt er een minimale vergoeding gevraagd, zodat iedereen mee kan doen, kennis kan maken met de organisaties, met elkaar en met de nieuwe activiteiten voor het komend seizoen.

Reageer als eerste
Meer berichten