Logo ijsselenlekstreek.nl


Lelie zorggroep tekende afgelopen maandag 12 juni de overeenkomst voor de huur van de eerste etage van gebouw Amalia in Prinsessenpark. Rechts:  Directeur-bestuurder QuaWonen Rob van den Broeke (Doto: PR)
Lelie zorggroep tekende afgelopen maandag 12 juni de overeenkomst voor de huur van de eerste etage van gebouw Amalia in Prinsessenpark. Rechts: Directeur-bestuurder QuaWonen Rob van den Broeke (Doto: PR)

Prinsessenhof opent half oktober

Lelie zorggroep tekende afgelopen maandag 12 juni de overeenkomst voor de huur van de eerste etage van gebouw Amalia in Prinsessenpark. Half oktober opent Lelie zorggroep hier een nieuwe woon-zorglocatie: Prinsessenhof. Het zorginitiatief is opgezet in samenwerking met Krimpense kerken. Het voorziet in een lokale behoefte om zorg te ontvangen in een veilige en vertrouwde omgeving en sfeer.

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Coördinator Marieke Kalle: "Na een lange voorbereiding is het nu alleen nog wachten op de oplevering van de zorgstudio's. Ouderen uit Krimpen aan den IJssel die intensieve zorg nodig hebben kunnen een studio huren. Voor hen is het fijn om op het dorp te kunnen blijven wonen, hier hebben zij immers hun sociale leven opgebouwd. Het is fijn dat Prinsessenhof zo centraal gelegen is. Ook mensen van buiten Krimpen hebben al interesse getoond of zijn al ingeschreven."

Samenwerking met lokale kerken

In Prinsessenhof wordt zorg geboden vanuit de reformatorische identiteit. Ook de leefregels zijn hierop ingericht. Vanaf het begin van de planvorming zijn ook de reformatorische kerken uit Krimpen aan den IJssel betrokken. Kalle: "Zij willen ook een actieve rol spelen voor de bewoners van Prinsessenhof. Dit geeft bewoners de kans om, ook wanneer ze minder mobiel zijn, toch deel uit te maken van de christelijke gemeenschap. "

Mevrouw de Jong, wiens man ingeschreven staat voor een zorgstudio: "De identiteit van Prinsessenhof past bij ons. Onze kerk is actief betrokken bij de zorg voor mijn man en tevens bij het opzetten van Prinsessenhof. Ik zie er tegenop dat mijn man gaat verhuizen maar het is echt noodzakelijk. De zorg thuis gaat te zwaar worden, mijn man valt snel door zijn Parkinson en heeft dus altijd iemand in de buurt nodig. Het is voor ons een goede oplossing. Ik hoef straks de straat maar over te steken als ik naar hem toe wil of hem wil ophalen, wij wonen tegenover Prinsessenhof. We hebben de eerste paal de grond nog in zien gaan!"

Reageer als eerste
Meer berichten