Logo ijsselenlekstreek.nl


Lid van Fitclub24 Krimpen in actie. Zaterdag doet een team sportievelingen mee aan de Euromast Trappenloop.
Lid van Fitclub24 Krimpen in actie. Zaterdag doet een team sportievelingen mee aan de Euromast Trappenloop.

598 traptreden op voor het goede doel

Een team van Fitclub24 Krimpen doet zaterdag mee aan de Euromast Trappenloop. De sportievelingen beklimmen de 598 traptreden van het Rotterdamse icoon voor het goede doel: Stichting Het Vergeten Kind.

Krimpen aan den IJssel - Op 24 juni wordt om 8.30 uur het startschot gegeven om via 598 treden omhoog te lopen naar de top van de Euromast. Met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel het Vergeten Kind. Chris Taekema, Suzy Dencz, Edina Papp, Rob de Gelder en Danielle van Veghel van Fitclub24 uit Krimpen aan den IJssel vormen samen 1 van de 20 teams die meedoen.

Suzy vertelt waarom ze meedoen: "Allereerst omdat we vanuit de fitclub een gezonde actieve levensstijl promoten. Dan moeten we zelf het goede voorbeeld geven. Daarnaast zijn we allemaal ouders. En vinden we het erg dat er kinderen zijn die niet de liefde, aandacht en geborgenheid krijgen die wij onze kinderen geven."

Ook in ons land zijn er volgens Suzy kinderen die hulp nodig hebben. "Vaak gaan acties en goede doelen over mensen of kinderen in ontwikkelingslanden of ver over de eigen landsgrenzen. Helaas zijn er genoeg kinderen in Nederland die ook verwaarloosd worden: fysiek, mentaal, emotioneel, financieel, noem maar op. Wij willen onze stinkende best doen geld in te zamelen voor deze groep kinderen."

Maar ook de locatie van de Trappenloop is een reden om mee te doen. "Tot slot hebben we een passie voor Rotterdam en is de Euromast toch echt een boegbeeld van die stad", vertelt Suzy. "Dit allemaal bij elkaar opgeteld, leidde ertoe dat we deze idiote uitdaging zijn aangegaan om de bijna 600 traptredes op te gaan rennen op 24 juni."

Het Vergeten Kind

Stichting Het Vergeten Kind helpt kinderen in Nederland die niet meer thuis wonen omdat zij zijn mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht. De stichting zet zich breed in om het welzijn van deze kinderen te verbeteren.

hetvergetenkind.nl

Reageer als eerste
Meer berichten