Logo ijsselenlekstreek.nl


Afsluiting Alzheimercafé met zeemansliedjes

Capelle/Krimpen - Het Alzheimercafé Capelle en Krimpen sloot het seizoen af met een feestelijke bijeenkomst op maandag 12 juni. Het shantykoor 'Vlister zangers' bracht de stemming er goed in met zeemansliedjes.

De avond was bedoeld voor bezoekers van de Alzheimercafés in Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel en werd gehouden in restaurant ´De Specialiteit´ van Verpleeghuis Tiendhove in Krimpen aan den IJssel. Eens te meer werd bewezen dat muziek een gezonde invloed heeft op het brein. Veel liederen werden meegezongen en ook werden alle gasten in beweging gezet. Enkelen waagden een dansje en iedereen had plezier. Een van de koorleden gaf aan dat hij vaker had gezien dat mensen met geheugenproblemen weer opleven bij het horen van muziek. Dat dat eigenlijk voor iedereen geldt werd deze avond weer bewezen.

Maandelijks Alzheimercafé

De Alzheimercafés zijn bedoeld voor iedereen die met dementie te maken heeft. De bijeenkomsten in Capelle vinden iedere eerste maandag van de maand plaats, inloop vanaf 19.15 uur en het programma is van 19.30 tot 21.00 uur. Locatie is Rijckehove, Tsjaikovskistraat 1. Elke tweede maandagmiddag van de maand is het Alzheimercafé in Krimpen aan den IJssel. Locatie is het Facet/Tiendhove, Patrijzenstraat 57, inloop om 13.15 uur, het programma is van 13.30 tot 15.00 uur. In de maanden juli en augustus zijn er geen cafés in verband met de vakantie. Voor de eerste bijeenkomsten op 4 september in Capelle en op 11 september in Krimpen zijn medewerkers van de Wmo uitgenodigd als gastsprekers.

Samenwerking

Het Alzheimercafé is een samenwerkingsverband van Alzheimer Nederland afdeling Rotterdam, stichting Welzijn Capelle, Contourdetwern, Vierstroom, Stichting Zorgbeheer de Zellingen en Lelie Zorggroep.

Reageer als eerste
Meer berichten