Logo ijsselenlekstreek.nl

Team Henry&family fietst op Mont Ventoux voor MS

Krimpen aan den IJssel - Team Henry&family go Mont Ven2 heeft op 5 juni deelgenomen aan Klimmen tegen MS op de Mont Ventoux. Henry Dijk (kreeg zelf de diagnose MS in 2015) uit Krimpen aan den IJssel beklom op Tweede Pinksterdag samen met zijn drie zoons Kjeld, Yannick, Jesper en zwager Ben Hoekstra de in de wielerwereld gevreesde berg om geld in te zamelen voor onderzoek naar MS.

Bijzondere en emotionele week

"Als team hebben we op dit moment ruim 7200 euro ingezameld. De actie loopt nog even door en we hopen uiteindelijk 8000 euro te halen" , zegt Henry. Er kan dan ook nog steeds gedoneerd worden op de teampagina: deelnemers.klimmentegenms.nl/projects/henry-family-go-mont-ven2.

Henry: "Het is een bijzondere en emotionele week geweest in Frankrijk. Een week, die wij als familie niet snel zullen vergeten. Thuisgekomen heb ik het verhaal van deze week kort op papier gezet. Wat zijn er in de afgelopen week een hoop emoties voorbij gekomen. De stress van de laatste voorbereidingen in Nederland en de trip naar Vaison la Romaine met het hele gezin/familie (inclusief oma van 74). Hebben we alles wel bij ons? En gaat het onderweg goed met 4 auto's en een aantal minder ervaren bestuurders in het drukke Frankrijk. De twijfel als je merkt dat het fietsen naar Entrechaux (ophalen startbewijs) 2 dagen voor de klim niet lekker gaat en je weet dat de Ventoux een nog veel grotere uitdaging gaat worden.

Hoe zal het gaan op de dag dat we met z'n allen naar boven gaan? Ga ik het wel halen? De spanning bij mijn zoons Kjeld, Yannick en Jesper (en hun vriendinnen Naomi, Evi en Wahdaniya) en mijn zwager Ben op de dag dat het echt moet gaan gebeuren. En natuurlijk ook bij mijzelf! De ontlading bij alle deelnemers bij de start in Sault. Nu ga je beginnen aan de klim, waar je maanden voor hebt getraind en waar je lange tijd naar toe hebt geleefd. Het vertrouwen als je gedurende de klim merkt dat het toch goed gaat en dat je bij Chalet Reynard voelt dat je nog iets over hebt voor de laatste zes loodzware kilometers.

De ontroering bij het monument van Tommy Simpson. Juist op het moment dat ik samen met mijn zwager Ben en zoon Kjeld daar stop, wordt het plaatje met de naam van Arnold van Emmerik op het monument bevestigd. (het Facebook-bericht over hem heeft mij doen beslissen voor de tweede keer te gaan deelnemen aan Klimmen tegen MS) Precies ook op dat moment schijnt de zon als een symbool voor zijn aanwezigheid tussen de mistflarden op de top van de Kale Berg. Met een brok in mijn keel klim ik weer op mijn fiets voor de laatste kilometer. De pijn in je benen gedurende de laatste kilometer als de verzuring behoorlijk begint toe te nemen. De euforie als je merkt dat je het 'gewoon' gaat halen!

Fietsend op de top aankomen en de emotie als je snikkend in de armen van je vrouw Marika valt. De trots op mijn zoons Kjeld, Yannick en Jesper en mijn zwager Ben, die allemaal de top hebben gehaald en hun eigen strijd hebben geleverd. De dankbaarheid voor een prachtige week in Frankrijk. Het is mooi om te ervaren dat de deelname aan Klimmen tegen MS je gezin heel dicht bij elkaar brengt. Marika, je hebt ervoor gezorgd dat deze week perfect is gelopen! De waardering voor de organisatie van Klimmen tegen MS en alle vrijwilligers, die wederom een fantastisch evenement hebben verzorgd. En in het bijzonder Edwin en Cindy van Wijngaarden, die al jarenlang met passie en bevlogenheid er voor zorgen dat de strijd tegen MS onder de aandacht van steeds meer mensen komt!"

Klimmen tegen MS

Klimmen tegen MS is een initiatief van de gelijknamige stichting uit Barendrecht. Dit jaar werd het evenement voor de zevende keer georganiseerd. Ruim 600 deelnemers beklommen de Mont Ventoux met de fiets, te voet of met een handbike. Dit jaar werd al bijna €500.000 ingezameld.

Reageer als eerste
Meer berichten