Logo ijsselenlekstreek.nl


Geslaagde jaarlijkse feestmiddag Lionsclub Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel - Op zaterdagmiddag 29 juli organiseerde de Lionsclub Krimpen aan den IJssel haar jaarlijkse feestmiddag voor bewoners van gezinsvervangend tehuis De Zwaluwhof. Veertig cliënten met verstandelijke en vaak ook lichamelijke beperkingen genoten van een barbecuemaaltijd en van zang en dans door en met zangeres Linda Maarseveen.

Nieuwe locatie
Het is al weer sinds 2001 dat leden van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel bijna jaarlijks op een dag in de zomer de handen uit de mouwen steken om bewoners van het gezinsvervangend tehuis De Zwaluwhof in Krimpen aan den IJssel een gezellige middag te bezorgen. Dit jaar was gekozen voor een nieuwe locatie. Na dit feest de laatste jaren te hebben verzorgd op het terrein van het Streekmuseum Krimpenerwaard, waren de tenten nu opgezet in de grote binnentuin van het tehuis, dat in feite bestaat uit een aantal aparte woningen waar de cliënten in kleine groepjes gehuisvest zijn. 

Niet verregend
Dit jaar mocht de lionsclub een grote groep gasten verwelkomen. Maar liefst veertig bewoners van De Zwaluwhof, begeleid door een achttal medewerkers en vrijwilligers, namen aan het feest deel. Een aantal leden van de lionsclub serveerde hen eerst een drankje en een groot stuk appeltaart, terwijl andere clubleden twee grote partytenten opzetten. Die tenten maakten dat het feest niet in het water viel, ondanks dat het deze middag regelmatig plensde van de regen. In totaal tien leden van de lionsclub zorgden ervoor dat het hun gasten aan niets ontbrak. Vanuit de overdekte fietsenstalling, waar onder meer een grote barbecue stond opgesteld, serveerden zij aan hun gasten onder de twee tentdaken achtereenvolgens broodjes hamburger, saté met pindasaus en tot slot ijs met slagroom. En dat alles in ruime hoeveelheden.

Zang en dans
Net als in andere jaren zorgde zangeres Linda Maarseveen er met haar vaste begeleider voor dat de stemming er meteen goed in zat. Vanaf een ander overdekt plekje in de binnentuin bracht zij de hele middag haar brede repertoire ten gehore. Gezeten onder het tentdak genoten de gasten zichtbaar van alle muziek. En als het maar even droog was, dansten zij om Linda heen en zongen zij de liedjes enthousiast mee.

Tevreden
De Lionsclub Krimpen aan den IJssel kijkt met tevredenheid terug op deze middag. Commissielid Gerard Steenvoorden vindt de nieuwe formule, waarbij het feest op de eigen locatie van De Zwaluwhof wordt georganiseerd, zonder meer geslaagd. "Deze Zwaluwhofmiddag is een van de zogenoemde fondsenbestedingsactiviteiten van onze club", zegt hij. "Die bekostigen wij vanuit diverse fondsenwervingsacties, zoals onze wijnactie en het recente golftoernooi Lions Krimpen Open. Met kleine evenementen als deze feestmiddag worden de fondsen goed besteed."

Reageer als eerste
Meer berichten