Logo ijsselenlekstreek.nl


Marga van Vliet van atelier La Paletta in Lekkerkerk met het schilderij Ghost Ship.
Marga van Vliet van atelier La Paletta in Lekkerkerk met het schilderij Ghost Ship.

Marga van Vliet uit Lekkerkerk schildert over muziek

Lekkerkerk - Marga van Vliet van atelier La Paletta in Lekkerkerk heeft onlangs meegedaan aan een Creative Contest van Amerikaanse band Theocracy. Maar in plaats van een muzikale inzending, deed ze mee met een schilderij. Het leverde een eervolle vermelding op.

Marga vertelt: "De band Theocracy uit de USA is aanvankelijk als een one-man project begonnen met de zanger Matt Smith. Na een tijd kwamen er getalenteerde musici bij en vormden zij een vijfmansformatie. De band speelt progressieve, christelijke metal en groeit in het aantal fans wereldwijd. Dit voorjaar schreven ze een wedstrijd uit met betrekking tot hun laatste cd, genaamd Ghost Ship. De wedstrijd hield in dat je naar aanleiding van een bestaand muzieknummer, ook getiteld Ghost Ship, je eigen creatieve versie mocht inzenden.


Sommigen zongen de tekst met passie, anderen stuurden hun drumsolo in en weer anderen stortten zich op hun gitaar. Aangezien ik beter kan schilderen dan zingen, koos ik voor het eerste. Je hebt wel de tijd nodig om inspiratie op te doen, want het moet uit jezelf komen.
Maar de inzenddatum was 20 juni, dus er stond wel een vorm van druk op de ketel. Het nummer had ik talloze malen gehoord, maar door bepaalde teksten ging het lied voor me leven.


Die regels heb ik eruit gelicht en vorm gegeven. Ik begon met een leeg doek en eindig met het complete olieverf schilderij. Elke nieuwe opdracht is voor mij een uitdaging. Omdat het mijn hobby is en blijft, neem ik de tijd ... Helaas heb ik niet gewonnen, maar ik werd als eerste genoemd met een eervolle vermelding en sta op hun facebookpagina met het bijbehorend filmpje. In korte tijd waren er meer dan 600 reacties van over de hele wereld.

Op YouTube staat een filmpje van het maken van het schilderij. De opbouw hiervan gaat gelijk op met het afspelen van het nummer van Theocracy. Door de vele reacties op het schilderij ben ik geneigd om meer van hun nummers te gaan uitbeelden."

Meer zien?

Het filmpje van het schilderij van Marga van Vliet is te vinden op YouTube: https://youtu.be/-Pa66CR. Je kunt hem ook bekijken via de website van Marga's atelier: www.lapaletta.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten