Logo ijsselenlekstreek.nl


Foto: Brabant Water

Kraanwater regio Krimpen is nu zacht

Krimpen aan den IJssel - Goed nieuws voor inwoners van Krimpen aan den IJssel, Lekkerkerk, Ouderkerk aan den IJssel en Krimpen aan de Lek. Zij kregen zaterdag 5 augustus van drinkwaterbedrijf Oasen een brief met de bevestiging dat het water uit de kraan vanaf nu helemaal zacht is.

Door de ingebruikname van een nieuwe drinkwaterzuiveringsinstallatie daalde de waterhardheid sinds begin juni van 13,8 naar 7,8 Duitse graden. Zacht kraanwater biedt veel groene voordelen.

Groene voordelen

Het zachte water uit de kraan bevat minder kalk dan eerst. Daardoor is er minder kalkaanslag op kranen en douchetegels. Ook is zacht water gunstig voor het energieverbruik van wamwater apparatuur. Een ander groot voordeel is de betere werking van zeep. Er is dus minder wasmiddel nodig voor een net zo schone was. Voordelen die goed zijn voor de portemonnee en beter voor het milieu.

Was op Maat

Om aandacht te vragen voor het bewust doseren van wasmiddel start Oasen eind augustus de publiekscampagne 'Was op Maat'. Iedereen kan hier actief aan meedoen. Deelnemers maken kans op het winnen van een zelf-doserende wasmachine. Aanmelden kan nu al op www.wasmaatje.nl

Meer informatie

Op www.oasen.nl/zacht is meer informatie te vinden over de voordelen van zacht water. Ook staan hier tips en antwoorden op veel gestelde vragen.

Reageer als eerste
Meer berichten