Logo ijsselenlekstreek.nl


Samen bereik je meer, dat bewijzen Koert de Groot en Frank Hoofdman met het benefietgala Hart4Senioren. Info op: www.dcvkrimpen.nl/841/hart4senioren.
Samen bereik je meer, dat bewijzen Koert de Groot en Frank Hoofdman met het benefietgala Hart4Senioren. Info op: www.dcvkrimpen.nl/841/hart4senioren.

Benefietgala voor eenzame ouderen in Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel - Frank Hoofdman had grootse plannen. Hij wilde rondom winkelcentrum Crimpenhof een evenement organiseren, waarvan de opbrengst voor eenzame ouderen in Krimpen zou zijn. Helaas kreeg hij weinig medewerking van de winkeliersvereniging. Hoofdman moest zijn plannen laten varen, totdat hij benaderd werd door Rutger van de Bos van DCV.

Door Thea van der Raaf

Hoofdman organiseert al langer projectjes voor eenzame ouderen in Rotterdam. Met een groots evenement, modeshows, muziek en ander spektakel rondom de Crimpenhof wilde hij zijn bedrijf ook landelijk op de kaart zetten. "Iedereen weet dat er het een en ander mis is in de ouderenzorg", verklaart Hoofdman zijn beweegredenen. "Ouderen vereenzamen, doordat ze gedwongen thuis blijven wonen. In de praktijk blijken zelfs ouderen in een zorgcentrum eenzaam te zijn. Voor die mensen willen we wat doen. Mijn idee is om met een evenement geld te generen om ze een dagje uit te gunnen. In Krimpen zou dat gebeuren in overleg met het Seniorenplatform."
Volgens de organisator was de gemeente enthousiast genoeg. Datzelfde enthousiasme ontbrak totaal bij de ondernemers en winkeliersvereniging in de Crimpenhof en dus moest hij de stekker eruit trekken, zoals hij het zelf omschrijft. "Intussen hebben we wel een ouderenvereniging opgericht. 'Senes' genaamd, wat in het Latijn 'voor ouderen' betekent. Dit moet een landelijke vereniging worden, waaraan zo'n twaalf burgemeesters inmiddels hun medewerking hebben beloofd." Dat er nu toch een vierdaags benefietgala wordt georganiseerd, Hart4Senioren, is te danken aan Rutger van de Bos. Hij stelde voor het evenement te houden op het terrein van voetbalvereniging DCV. Vanaf dat moment kwamen ze in een stroomversnelling.

Mes snijdt aan twee kanten

Het is niet voor het eerst dat DCV een evenement op het voetbalterrein organiseert. "Dit is zo'n mooi complex, daar kunnen we voor het voetbalseizoen ook wel wat mee doen," vindt Koert de Groot, bestuurslid bij DCV. "Met die gedachte speelden we al een tijd. Onze activiteitencommissie door jongeren organiseert intern met succes disco's. Tijdens de eerste Koningsdag hebben we uitgeprobeerd of het leuk is om een familiedag te houden. Met heel veel vrijwilligers is dat gelukt. Iedereen was welkom en de opbrengst van de horeca was voor de club. Het werd een succes dat we nu elk jaar herhalen. Ook ik heb een moeder in een verzorgingshuis", gaat de Groot verder. "Ik weet wat het betekent. Wij hebben de faciliteiten voor zo'n mooi doel en bovendien kan de club wel wat extra financiën gebruiken." Ook nu zal de horecaopbrengst voor de club zijn. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Hard werken

Het wordt een heel ander concept dan Hoofdman voor ogen had en dus moet er nog hard worden gewerkt om alles op zo'n korte termijn geregeld te krijgen. Gebruikmakend van de sponsoren van DCV, die wel heel enthousiast reageren, gaat het zeker lukken, daarvan is de organisator overtuigd.

Helpende handen

Veel vrijwilligers van DCV verlenen hun medewerking aan dit spektakel, maar er is nog veel meer hulp nodig. Voor een dag of en paar uurtjes. De organisatie is bijzonder blij met een berichtje van helpende handen naar activiteitencommissie@dcvkrimpen.nl of commercielezaken@dcvkrimpen.nl of via Whatsapp: 06 1313 3441.

Senes

Ouderenvereniging 'Senes' is een landelijke vereniging waar senioren lid van kunnen worden. Men betaald eenmaal per jaar een kleine bijdrage om het gehele jaar deel te nemen aan de georganiseerde activiteiten van 'Senes'. De vereniging organiseert regelmatig activiteiten om fondsen te werven. Kijk op www.senes-vereniging.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten