Logo ijsselenlekstreek.nl


De Krimpenerwaard heeft veel avonturen in petto voor jong en oud, zo zijn er maar liefst vijf speelpolders.
De Krimpenerwaard heeft veel avonturen in petto voor jong en oud, zo zijn er maar liefst vijf speelpolders.

Op avontuur in de Krimpenerwaard!

Krimpenerwaard - Bruggenbouwers, bling-bling fans, mini-Freek Vonkjes, sportievelingen of smulpapen: wat voor (klein)kinderen je ook hebt, ze zullen zich geen moment vervelen in de Krimpenerwaard!

Neem ze mee voor een spannend en actief dagje uit. Klim en klauter in de speelpolder, ontdek de natuur, kano samen door de sloten, bekijk bezige bijen in de imkerij, proef lekkere kaas en vers boerenijs of maak je eigen sieraad in het Zilvermuseum. Kom en ontdek zelf welke mooie avonturen de Krimpenerwaard voor jullie in petto heeft.

Paspoort Krimpenerwaard

Wat is er allemaal te doen? Pak het Paspoort Krimpenerwaard erbij en je hebt alvast keuze uit dertig activiteiten die leuk zijn voor kinderen van acht tot veertien jaar én voor volwassenen. Je krijgt ook nog eens bij alle attracties korting of iets extra's op vertoon van je paspoort. Je kunt het paspoort downloaden op www.paspoortkrimpenerwaard.nl.
Natuurlijk is er nog veel meer te doen in de Krimpenerwaard. Er zijn bijvoorbeeld veel fiets- en wandelroutes die leuk zijn om samen met kinderen te volgen. Zoals de 'Waotterrotroute' die je langs fietsknooppunten voert die iets met water te maken hebben. En wat denk je van picknicken onderweg, zelf ijsjes maken of een dag meelopen met de molenaar? Of voel je een echte zilversmid en maak in het Schoonhovens Zilvermuseum je eigen sieraad. Op de website www.stapuitjestad.nl vind je deze en nog veertig andere leuke uitjes in de 'achtertuin' van Rotterdam en Den Haag waaronder een aantal uitjes in de Krimpenerwaard.

Kom je buiten spelen?

Lekker vrij spelen in de speelpolder: kinderen van vier tot twaalf jaar kunnen er slootje springen, bruggen en hutten bouwen, beestjes bestuderen, op hun rug naar de wolken kijken, vissen in de sloot en wat ze verder maar verzinnen om te doen. De Krimpenerwaard heeft maar liefst vijf speelpolders en zelfs een heus Piratenpad, van de Surfplas naar speelpolder Krimpenerhout. Daar kun je touwsjorren, mastlopen, op de foto als piraat, poldermuziek maken, aanmodderen en nog veel meer. Kijk voor meer informatie op www.speelpolders.nl.
Ben je nog op zoek naar ideeën voor een leuk kinderfeestje? De Krimpenerwaard biedt meer dan genoeg keus: van speurtochten en zelf chocolade of ijs maken tot boerderijfeestjes en kaarsen maken bij de imker.

Kijk voor meer informatie over activiteiten en evenementen op de website www.uitindewaard.nl.

Reageer als eerste

Lees ook

Meer berichten