Logo ijsselenlekstreek.nl


Lionsclubs vervullen opnieuw wens: Schutting geplaatst in Lekkerkerk

Krimpenerwaard – Op dinsdag 3 oktober hebben de drie Krimpenerwaardse lionsclubs opnieuw een wens in vervulling laten gaan. In het kader van hun gezamenlijke ‘wensboom-project’, dat zij uitvoeren ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de internationale lionsorganisatie, werd een schutting geplaatst achter het huis van een Somalische inwoonster van Lekkerkerk.

Somalische cultuur

De wens tot het plaatsen van de schutting was bij de lionsclubs ingediend door de plaatselijke Stichting WON, de organisatie die actief is op het gebied van welzijn in onder andere Lekkerkerk. Toen de serviceclubs inzicht kregen in de achtergrond van deze wens besloten zij deze te honoreren. De vraag was namelijk om een schutting te plaatsen die de privacy van de bewoonster van de woning optimaal zou bevorderen. In de Somalische cultuur is dat zeer belangrijk.

Hoge houten schutting

Mede dankzij sponsoring van de leverancier konden voor een beperkt bedrag houten schuttingdelen en een bijpassende deur worden aangeschaft van een zodanige hoogte en constructie dat ‘inkijk’ in de achtertuin en de woning van mevrouw Mohammed niet meer mogelijk is. Op dinsdagmiddag 3 oktober werd de gehele schutting, over de volle breedte van de achtertuin, geplaatst door Frank Heldoorn van de Lionsclub Krimpenerwaard en Hans Slieker van de Stichting WON. Het geheel werd aan hardhouten palen bevestigd, die mede dankzij betonnen funderingen stevig in de grond staan verankerd.

Erkentelijk

Mevrouw Mohammed, die met drie neefjes al tien jaar in Nederland verblijft en die vanuit haar achtergrond een teruggetrokken bestaan leidt, toonde zich zeer erkentelijk. Zij voorzag de werkers die middag van koffie en thee en was, tegen haar gewoonte in, aan het eind van de middag zelfs bereid even bij het eindresultaat op de foto te gaan.

‘Wensboom’ in Krimpen aan de Lek

Tot en met december kunnen inwoners van de Krimpenerwaard nog nieuwe wensen voor andere mensen bij de lionsclubs indienen, waarvan er dan iedere maand ten minste twee worden gehonoreerd. De vaste ‘wensboom’ staat de hele maand oktober in het Cultuurhuis aan De Markt 201 in Krimpen aan de Lek. De speciale wensformulieren kunnen echter ook worden aangevraagd door een mailtje te sturen aan lionswensboom@gmail.com.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox