Logo ijsselenlekstreek.nl


Seniorenkoor 'Zilv'ren Klanken' uit Schoonhoven bestaat al veertig jaar. (Foto: Tessa de Gruijter)
Seniorenkoor 'Zilv'ren Klanken' uit Schoonhoven bestaat al veertig jaar. (Foto: Tessa de Gruijter)

Van jongste, naar oudste koorlid van Zilv'ren Klanken

Schoonhoven - De SWOS (Stichting Welzijn en Ondersteuning Schoonhoven) biedt ondersteuning aan ouderen en mensen met een functiebeperking, maar ook veel gezelligheid en contactmogelijkheden in de vorm van activiteiten, cursussen en gezamenlijke maaltijden. Bij de SWOS kunnen 55-plussers aansluiten bij onder andere de biljartclub, de hobby- en knutselclub of het seniorenkoor 'Zilv'ren Klanken.' Het seniorenkoor is al veertig jaar een succes en dat is gevierd met een jubileumconcert.

Door Tessa de Gruijter

Rita Thoen zingt in het koor en is het aanspreekpunt voor de organisatorische zaken rondom het koor. Rita vertelt hoe het koor is ontstaan: 'Het seniorenkoor is in 1977 opgericht op initiatief van pastoor De Korte van de H. Bartholomeusparochie in samenwerking met het dienstencentrum. Het koor kreeg de naam Schoonhovens Ontspanningskoor. De afkorting S.O.K. zorgde ervoor dat het koor ook wel het 'oude sokkenkoor' werd genoemd. Later is de naam van het koor veranderd in Zilv'ren Klanken.' Voor het koor is dit een jubileumjaar maar ook voor mevrouw Brouwer, zij is al koorlid vanaf de oprichting. 'Toen Gre op 52-jarige leeftijd koorlid wilde worden moest dit eerst besproken worden gezien haar jonge leeftijd. Als jongste koorlid werd Gre toegelaten, nu is ze met 92 jaar het oudste koorlid.' Tijdens het jubileumconcert, dat op donderdag 28 september werd gehouden in de Rooms Katholieke Kerk aan de Wal, is ook mevrouw Brouwer in het zonnetje gezet.


Het koor heeft dertig leden, waarbij de leeftijd ligt tussen de 70 en 92 jaar. Elke donderdag tussen 10.00 uur en 11.00 uur repeteren zij onder leiding van dirigent David van den Braak in het dienstencentrum op de Oranjeplaats. Rita: 'Voor het jubileumconcert heeft het koor een speciaal repertoire ingestudeerd. Door de muziek en locatie was het jubileumconcert erg bijzonder. Met de akoestiek van de kerk klinkt ons vierstemmige koor nog mooier.' De bezoekers van het jubileumconcert hebben genoten van het optreden. Nu het jubileumconcert achter de rug is, kan het koor beginnen met de voorbereiding voor het volgende concert. Zilv'ren Klanken geeft elk jaar een kerstconcert in het dienstencentrum.

Kom bij het koor!

Iedereen die graag zingt en valt onder de leeftijdscategorie 55+ kan zich aansluiten bij Zilv'ren Klanken. Meer informatie is te lezen op de website van de SWOS.

Meer informatie op www.swoschoonhoven.nl

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox