Logo ijsselenlekstreek.nl


De Tablet Student helpt met veilig internetten

Krimpen aan den IJssel - De Tablet Student heeft een nieuwe cursus! Een cursus die ervoor zorgt dat je zonder problemen veilig kan mailen, internetten en nog veel meer. Veilig Online is best wel een probleem en daarom heeft De Tablet Student een nieuwe cursus ontwikkeld.

De Tablet heeft al een keer met veel succes een cursus gegeven in het gebruik van een tablet. De cursus is nu drie keer geweest en vond altijd plaats in De Tuyter in Krimpen aan den IJssel. De Tablet Student is opgericht door twee studenten van de Hogeschool Rotterdam. Het studentenbedrijf geeft tabletlessen aan senioren en doet dat in groepsverband maar ook in privéverband.

Nu heeft De Tablet Student een nieuwe cursus ontwikkeld, ‘Veilig Online’. Met Veilig Online wilt De Tablet Student ervoor zorgen dat senioren veilig kunnen internetten. Wij merken dat senioren het soms gevaarlijk vinden om online te gaan. Met online gaan bedoelen wij internetten, internetbankieren en op sociale media actief worden. Wij begrijpen dat het soms eng is omdat er veel gevaren op de loer liggen. Er kan zomaar een virus gedownload worden, het is mogelijk dat criminelen achter wachtwoorden komen die niet voor hun zijn bedoeld en het is goed mogelijk dat criminelen via neppe e-mails bij uw bankgegevens komen. Daar wilt De Tablet Student tegenin gaan.

Het bedrijf heeft deze cursus ontworpen omdat zij het gevaar wel zien maar vooral ook de vele voordelen. Het bedrijf wilt dat iedereen met een gerust kan internetten en dat zij zonder angst van al de voordelen van internet kunnen genieten.

De cursus bestaat uit een theorie en een praktijk gedeelte. Tijdens de theorie krijgen mensen les in verschillende onderwerpen die allemaal te maken hebben met het herkennen van gevaren en het voorkomen van problemen. Tijdens het praktijkgedeelte kijkt de docent van De Tablet Student het gehele apparaat na. Daarbij kan het zijn dat er bijvoorbeeld nog geen virusscanner op staat, dan zet de docent die op de laptop of op de tablet. Daarnaast wordt het apparaat volledig gecontroleerd op virussen en andere schadelijke zaken die niet thuis horen op het apparaat. In totaal duurt de cursus een ochtend.

Iedereen met een laptop, smartphone, computer, of tablet mag deelnemen aan de cursus! Heb je meerdere apparaten? Neem ze gerust allemaal mee, dan wordt alles nagekeken. De cursus vindt plaats op woensdag 24 oktober van 10.00 tot 13.00 in De Tuyter in Krimpen aan den IJssel. Wil je veilig internetten? Geef je dan even op door te bellen naar: 0652176337. Je kunt ook even op de site kijken: www.tabletstudent.nl.

Er wordt gezorgd voor koffie met gebak!

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox