Logo ijsselenlekstreek.nl


Aantrekkelijker speelplein voor Obs De Vlieger in Schoonhoven

Schoonhoven - Op Obs De Vlieger spelen de kinderen van de groepen 5 t/m 8 sinds een paar weken op het plein met materialen uit de Sportsterrenkist. Deze kist is samengesteld door Stephan Hoes van Beweegteam Woerden. Hij heeft een methode ontwikkeld om ervoor te zorgen dat er voor ieder kind echt iets te doen is op het speelplein. Het doel is om het pauzeren op het speelplein aantrekkelijker te maken.

Sportsterren gaat uit van 3 pijlers: structuur en spreiding op het speelplein, verantwoordelijkheid bij de kinderen en gevarieerde speelmaterialen. Hiervoor is het speelplein van De Vlieger ingedeeld in gekleurde speelzones (mede mogelijk gemaakt door kinderopvang Ziezo). Voor iedere speelzone zit er in de grote speelkist materiaal. Op deze nieuwe speelmanier worden de kinderen actiever, maar is er toch meer rust op het plein. Ook zijn er minder conflicten, omdat kinderen écht iets te doen hebben. Naast de grove en fijne motoriek worden ook de sociale vaardigheden ontwikkeld. Bovendien heeft bewegen positieve invloed op de leerprestaties.

De speelkist wordt na iedere vakantie gewisseld, zodat er weer nieuw te ontdekken materialen zijn. Een buitenkans, die De Vlieger met beide handen aangegrepen heeft!

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox