Een week lang lopen of fietsen

Krimpen aan den IJssel - Vlak voor de herfstvakantie heeft een groep brugklassers en docenten van het Krimpenerwaard College een week lang alle gemotoriseerde voertuigen laten staan. Zij deden mee aan de door biologiedocente Abra Voets georganiseerde Powered by Me Week.

Het concept van Powered by Me is bedacht door Mieke Stones uit Londen en komt erop neer dat ze heel 2017 alles op eigen kracht doet: lopend of met de fiets. Hiermee wil ze mensen stimuleren om meer te bewegen en zo mee te helpen de uitstoot van broeikasgassen te doen afnemen.

De leerlingen gaan vaak al op de fiets naar school, maar dat geldt niet voor alle docenten. Zoals wiskundedocent Willem Hogeveen het op de eerste dag van de uitdaging formuleerde: "In 38 jaar ben ik nog nooit op de fiets naar mijn werk gegaan. Net nu ik dat wel doe, regent het."

De rest van de week bleek de hoeveelheid regen mee te vallen en brak zelfs de zon vaak door. De heer Hogeveen liet aan het eind van de week doorschemeren dat hij van plan is om in het vervolg vaker de fiets te pakken.

Ook de leerlingen zetten hun beste beentje voor. Ze namen niet alleen de fiets naar school, maar bijvoorbeeld ook naar de sportvereniging. Het einde van de uitdaging viel samen met het begin van een welverdiende herfstvakantie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden