Iets terug doen voor de vele onmisbare vrijwilligers in de regio
Iets terug doen voor de vele onmisbare vrijwilligers in de regio (Foto: Wouter Vocke)

Gemeente Krimpenerwaard introduceert vrijwilligerspas

Krimpenerwaard - Op 7 december, de Dag van de Vrijwilliger, organiseert de gemeente Krimpenerwaard een buffet voor de bestuursleden van de vrijwilligersorganisaties in onze gemeente. Tijdens dit vrijwilligersbuffet vindt de symbolische uitreiking van de vrijwilligerspas plaats.

Vrijwilligers vervullen een belangrijke rol voor de leefbaarheid in de samenleving. Zij vormen steeds meer en vaker een essentieel onderdeel van de sociale motor in de gemeente. Veel activiteiten kunnen niet zonder de hulp van vrijwilligers georganiseerd worden. Als gemeente willen we iets terug doen voor deze onmisbare groep.


Voordeelpas
Elke vrijwilliger die vier uur of meer per week vrijwilligerswerk doet en is aangesloten bij een vrijwilligersorganisatie, ontvangt vanaf januari 2018 een voordeelpas. Met deze pas profiteren de vrijwilligers van verschillende (kortings)acties bij meer dan 80 winkeliers en organisaties in onze gemeente. De pas is een jaar geldig.
Bovendien ontvangen de vrijwilligers uit onze gemeente begin volgend jaar ook eenmalig een cadeaupakket met een waarde van 50 euro.
Aan de bestuursleden van de vrijwilligersorganisaties wordt gevraagd de namen door te geven van de vrijwilligers die vier uur of meer per week (of 208 uur per jaar) aan vrijwilligerswerk besteden. Deze vrijwilligers ontvangen de voordeelpas en het cadeaupakket.
Wilt u weten of u ook in aanmerking komt voor de vrijwilligerspas? Neemt u dan contact op met de organisatie waar u vrijwilligerswerk verricht.


Vrijwilligersbuffet
De bestuurders van de vrijwilligersorganisaties ontvangen binnenkort een uitnodiging voor het vrijwilligersbuffet op donderdag 7 december. In deze uitnodiging staat ook aangegeven hoe de vrijwilligersorganisaties de vrijwilligers kunnen aanmelden voor de vrijwilligerspas en het cadeaupakket.


Meedoen?
Groupcard BV, de organisatie die de vrijwilligerspas voor de gemeente Krimpenerwaard uitgeeft, benadert de komende periode ondernemers en winkeliers met de vraag of zij ook willen aansluiten bij de pas. Ondernemers die nog niet benaderd zijn, maar wel graag mee willen doen, kunnen zelf contact opnemen met Groupcard via telefoonnummer 088 538 70 82 of de site.

www.samenindekrimpenerwaardpas.nl

Meer berichten
Shopbox