Sharon Tollenaar op de markt: "Ik vind dat alle burgers een prettig leefklimaat moeten hebben ongeacht afkomst, religie of wat dan ook. Daar wil ik mij hard voor maken." (Foto: John Wijntjes)
Sharon Tollenaar op de markt: "Ik vind dat alle burgers een prettig leefklimaat moeten hebben ongeacht afkomst, religie of wat dan ook. Daar wil ik mij hard voor maken." (Foto: John Wijntjes) (Foto: John Wijntjes)

Burgerraadslid Tollenaar: "De VVD is een volkspartij"

Krimpen aan den IJssel - Sharon Tollenaar is burgerraadslid voor de VVD sinds 2014. Maar wat doet een burgerraadslid eigenlijk, word je er voor gevraagd of kun je solliciteren op de functie en wat zijn de rechten en plichten? Is het een opstapje naar een raadslidmaatschap? Burgerraadsleden staan zelden in de schijnwerpers terwijl zij zich toch volop inzetten voor de gemeenschap. Sharon wil graag vertellen over haar werk ten dienste van de gemeente.

Door Jenny Enzlin

Alle acht in de gemeenteraad vertegenwoordigde politieke partijen hebben een burgerraadslid. Zij wonen de raadsvergaderingen bij maar mogen niet stemmen. Dat kan wel in verschillende raadscommissies waar zij hun invloed kunnen doen gelden. "Ik ben gevraagd voor de functie in 2014," vervolgt Sharon, "in verband met mijn expertise. Ik ben maatschappelijk werkster, en het was net in de tijd van de transitie in de zorg. Daarvoor was ik was een jaar fractiemedewerker."


Sharon komt uit een ondernemersfamilie met een duidelijke voorkeur voor de VVD. "Naast mijn werk, wilde ik mijn vrije tijd gaag op een nuttige manier invullen. Er zijn veel zaken die mij aan het hart gaan. Ik wil de VVD waarden lokaal graag een stem geven waarbij het gaat om veiligheid, bereikbaarheid en een bloeiende economie", verklaart Sharon haar motivatie. "Landelijk heeft de VVD misschien een elitair karakter maar wij zijn toch echt een volkspartij die ook voor kwetsbare mensen wil opkomen. De fractieleden staan ook midden in de maatschappij en ik zie mezelf ook helemaal niet als typische VVD-er. "Ik vind dat alle burgers een prettig leefklimaat moeten hebben ongeacht afkomst, religie of wat dan ook. Daar wil ik mij hard voor maken."


Sharon benadrukt dat zij Krimpen en prettige gemeente vindt en dat er een goede samenwerking is tussen de diverse raadsfracties. Er wordt stevig gedicussiëerd maar na afloop schudden we elkaar de hand. In de oppositie stellen wij ons constructief op. Uiteindelijk willen we allemaal het beste voor de gemeente. Bij de volgende verkiezingen hoop ik raadslid te worden, de vorige keer greep ik er net naast."

Meer berichten