Gertjan neemt in zijn winkel de prijs in ontvangst: 400 euro te besteden aan bakkerijgrondstoffen van D. Van der Pol en Zonen B.V. en de wisselbeker! Hierop staat de tekst: 'De Beste Roomboter Amandelstaafbakker 2017'!
Gertjan neemt in zijn winkel de prijs in ontvangst: 400 euro te besteden aan bakkerijgrondstoffen van D. Van der Pol en Zonen B.V. en de wisselbeker! Hierop staat de tekst: 'De Beste Roomboter Amandelstaafbakker 2017'!

De lekkerste amandelstaaf koop je bij Gertjan!

Schoonhoven/Lekkerkerk - De winnaar is bekend! Na de tweede plaats in 2014, wist Gertjan van De Echte Bakker dit jaar de allerlekkerste roomboter amandelspijs te maken. Hij sleepte de hoofdprijs van de roomboter amandelstavencompetitie in de wacht. Gertjan heeft winkels in Schoonhoven en Lekkerkerk waar hij zijn beste roomboter amandelstaaf verkoopt. De staaf is door een keurmeester bekroond met een 8,3.

Keuring

In de voorronde van de competitie konden alle Echte Bakkers gedurende drie weken hun roomboter amandelstaven aanbieden voor een beoordeling. Aan Mark van Wijk, Keurmeester van grondstofleverancier en GildePartner Van der Pol de taak om maar liefst 155 staven te testen. De eerste inzending van Gertjan scoorde meteen een 8,2. Hiermee stelde hij zijn finaleplaats vast. Voor de finalekeuring is bij de finalisten anoniem een roomboter amandelstaaf in de winkel gekocht.


Uitmuntende smaak

"De kwaliteit in deze finale was ongekend hoog. We hebben meer staven dan ooit met een acht kunnen beoordelen en de verschillen tussen de winnaars is heel erg klein", vertelt Mark van Wijk. In de finale streden twintig bakkers tegen elkaar. Gertjan zijn roomboter amandelstaaf scoorde uitmuntend op smaak. "Vol van smaak, een genot om te eten", aldus de keurmeester.


Concentratie

Gertjan heeft een eigen recept voor het bladerdeeg en het spijs. Het maken van dit product is een secuur werkje. Bij het inrollen van de spijs in het deeg wordt heel goed gelet op de naad van het deeg en het strijken van het ei moet ook netjes gebeuren.
Gertjan is graag bezig met het maken van roomboter amandelstaven in zijn bakkerij. En daarbij waardeert hij de hulp van de vorige eigenaar van de zaak, Adriaan Zijderlaan. Hij is inmiddels 74 jaar en nog steeds betrokken bij het bakkersvak.


Prijs

Gertjan is opgetogen over het goede nieuws. Hij sprak over 'de kroon op het werk' na veel en vaak oefenen, waar zijn vrouw en dochters hem de gelegenheid voor geven. En dat wordt nu beloond. Hij ontvangt 400 euro te besteden aan bakkerijgrondstoffen en een wisselbeker.


Competitie

Productkwaliteit staat hoog in het vaandel bij het Echte Bakkersgilde. Bakkers maken de producten zelf. Keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum komen langs om dit te keuren. Daarnaast organiseert het Gilde meerdere competities, zoals deze van de roomboter amandelstaaf.

Meer berichten
Shopbox