Foto: Wim Nooteboom

Lionsclub haalt 6950 euro op voor de stichting ‘Support Casper’

Schoonhoven - De Lionsclub Krimpenerwaard heeft op zaterdagavond 11 november j.l. tijdens het Benefiet Muziekevent in Het Bastion in Schoonhoven een bedrag van € 6.950,- bij elkaar gebracht. Dit geld zal door de stichting ‘Support Casper’ worden besteed aan belangrijk onderzoek naar alvleesklierkanker. Tijdens de avond speelden Peter Dons, de band van VOF De Kunst en Saskia Dian tal van oude, bekende hits voor een sfeervolle en swingende zaal.

Elke dag sterven er in Nederland acht mensen aan alvleesklierkanker. Vaak overlijden patiënten binnen een jaar. Casper van Eijck met zijn team doet baanbrekend onderzoek naar nieuwe behandelmethoden om daarin verandering te brengen. Nieuw onderzoek kost veel geld en het wachten op reguliere fondsen duurt jaren.

De Lionsclub Krimpenerwaard ondersteunt elk jaar weer belangeloos goede doelen en initiatieven. Dit jaar heeft de club gekozen voor de stichting ‘Support Casper’. Niet in de laatste plaats omdat de afgelopen jaren enkele leden van de club aan deze ziekte overleden.

Voorzitter van de Lions Hans de Haij: “Het agressieve karakter van de ziekte heeft ons als club erg aangegrepen. Wij hebben dan ook met volle overtuiging gekozen voor de ondersteuning van Casper’s werk. Al een jaar geleden is daarom een commissie van onze club, onder leiding van René Rombout, gestart met de voorbereidingen van de avond. Dankzij de kaartverkoop, donaties van particulieren en de financiële ondersteuning van een groot aantal bedrijven in de regio kunnen we de stichting een duwtje in de rug geven”.

Tijdens de avond gingen de muzikanten ‘Back in the memories’ van de bezoekers. Peter Dons speelde met ondersteuning van de voltallige band van VOF de Kunst een keur aan oude hits. Vanzelfsprekend werden ook de succesnummers van de band, ‘Kopje koffie’ en ‘Suzanne’, vertolkt. Saskia Dian, die niet voor niets tijdens de tv-show ‘Holland’s got Talent’ zo werd gewaardeerd, kreeg ook nu weer iedereen stil. Met haar geweldige stem wist ze o.a. met het nummer ‘Lean on me’ iedereen weer te raken.

Casper van Eijck is niet alleen hoogleraar chirurgie maar ook de clubarts van voetbalclub Feyenoord. Tijdens de pauze van het concert konden daarom ook shirts en ballen met de handtekeningen van Feyenoordspelers door Lions-veilingmeester Ben van der Vlist worden geveild. Een ander collectors item, waarmee de opbrengst van de avond kon worden opgekrikt, was het Nederlands Kampioensshirt van wielrenner Michael Boogerd.

Aan het einde van de avond kon een trotse president van de Lions, Hans de Haij, samen met commissievoorzitter René Rombout het bedrag van € 6.950,- bekendmaken. De cheque wordt volgende week in de Erasmus Universiteit overhandigd aan Dr. Casper van Eijck.

Meer berichten
Shopbox