Vrijwilliger Ans van Ooijen van speelotheek Leentje Beer in Schoonhoven. (Foto: Tessa de Gruijter)
Vrijwilliger Ans van Ooijen van speelotheek Leentje Beer in Schoonhoven. (Foto: Tessa de Gruijter) (Foto: Tessa de Gruijter)

Speelotheek heeft een nieuwe look

Schoonhoven - Speelotheek Leentje Beer in Schoonhoven heeft een nieuwe frisse inrichting gekregen dankzij de inzet van haar vrijwilligers en de financiële steun van Stichting Sympany. Speelotheek nodigt iedereen uit om op vrijdag 24 november om 15.30 uur te komen proosten op de nieuwe look.

Vrijwilliger Ans van Ooijen vertelt hoe het restylen van de Speelotheek tot stand is gekomen. "De speelotheek is ruim dertig jaar geleden opgericht en het speelgoed stond nog altijd in dezelfde bruine kasten. Al lange tijd was er een wens om de ruimte op te knappen, maar daar was geld voor nodig. In 2015 vierden we het dertig jarig jubileum van de speelotheek en daar was wethouder Pieter Neven bij aanwezig. Hij vond dat onze ruimte wel wat kleur kon gebruiken en heeft zich hiervoor ingezet door de link te leggen naar subsidie mogelijkheden." Er kwam financiële steun voor het restylen van de speelotheek en daar zijn de vrijwilligers mee aan de slag gegaan. Er is gekozen voor het verven van de kasten, nieuwe tafels, het logo op de ramen en bakken om het speelgoed netjes in te kunnen presenteren. "We hebben 1500 stuks speelgoed en alle onderdelen zijn gecodeerd. Het was een hele klus om alles opnieuw te sorteren en in afsluitbare bakken te stoppen. Het verven van de kasten hebben we door het mooie weer in de herfstvakantie buiten kunnen doen, dat was erg gezellig. Onze vrijwilligers hebben hard gewerkt en we zijn trots op het eindresultaat."

Duurzaamheid

De speelotheek heeft ruim honderd leden die met de ledenpas speelgoed kunnen lenen en dat vier weken thuis mogen houden. "We zien altijd blije gezichten van kinderen die speelgoed uit mogen kiezen. Ook zien we steeds vaker opa’s en oma’s die zelf wel speelgoed hebben maar met de tijd mee willen gaan, elke keer als de kleinkinderen komen hebben zij nieuw speelgoed. Veel ouders maken gebruik van de speelotheek vanuit het oogpunt van de duurzaamheid. Voor iedereen is hier wel wat leuks te vinden."

Speelotheek Leentje Beer in Schoonhoven zet vrijdag 24 november 2017 haar deuren open om samen met geïnteresseerden te proosten op de nieuwe inrichting. Ben je nieuwsgierig naar de vernieuwde speelotheek? Kom dan om 15:30 uur naar de Tinbergenlaan 40 in Schoonhoven. Meer informatie over de uitleen mogelijkheden is te lezen op de website: www.leentjebeerschoonhoven.nl.