Kerstconcert Chr. Urker Visserskoor Crescendo te Capelle aan den IJssel

Capelle - Het Chr. Urker Visserskoor Crescendo komt op D.V. zaterdag 16 december voor een Kerstconcert t.b.v. de Spaanse Evangelische Zending in originele Urkerkleding naar de Nieuwe Westerkerk (Valeriusrondeel 670) te Capelle aan den IJssel.

De normale toegangsprijs is € 8,00,- maar in de voorverkoop is de prijs € 6,50. Omdat de belangstelling waarschijnlijk weer groot zal zijn is het raadzaam vooraf te reserveren want vol=vol. Ook zal er tijdens deze avond een collecte worden gehouden voor de Spaanse Evangelische Zending

De zang van Crescendo klinkt sinds 5 september 1953. In 1953 startte Louwe Kramer met 23 jonge zangers. In 1955 nam zijn zoon Meindert W. Kramer de dirigeerstok over. In 1999 nam diens zoon Louwe Kramer de stok weer over.Hij is de huidige dirigent.Onder leiding van de Kramers is het koor uitgegroeid tot een groot en krachtig mannenkoor. Pieter Heykoop is de vaste organist.

Ondanks de grote muzikale productiviteit is het repertoire van Crescendo in feite ongewijzigd gebleven. Men zingt bewerkingen van psalmen, geestelijke en vaderlandse liederen.

Binnen de grenzen zingt men uitsluitend in het Nederlands. De eenvoud is tevens een van de sterkste kanten van het koor. Het geheim van Crescendo is dat de leden met bezieling zingen. De mannen zijn amateurs waarvan een deel inderdaad wekelijks op de Noordzee vissend zijn brood verdiend. Nog steeds blijven de verzoeken, voor binnen- en buitenland, binnenstromen. Men kan door het amateur karakter slechts aan een klein gedeelte van de verzoeken voldoen.

Vandaar dat het SEZ Comité IJssel en Lek heel blij is dat het koor naar Capelle aan den IJssel komt.

De koor- en samenzangavond begint om 19.30 uur, maar de kerk is al om +/- 18.45 uur open.

De kaarten zijn te bestellen via: www.sez-concerten.nl of tel. (0180)681084/515407

Meer berichten
Shopbox