Foto: Freeimages.com

Amnesty Schrijfmarathon in Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel - Zaterdag 9 december organiseert Aardvlinder in Ontmoetingscentrum de Tuyter een Amnesty Schrijfmarathon om op te komen voor mensenrechtenverdedigers die onderdrukt worden. Iedereen is tussen 10:00 en 13:00 uur welkom in Ontmoetingscentrum de Tuyter.

Tijdens de Schrijfmarathon van 2017 krijgen mensenrechtenverdedigers speciale aandacht. Deze activisten steken hun nek uit. Zij hebben de moed op te komen voor vrije meningsuiting, tegen discriminatie of onderdrukking en roepen machthebbers ter verantwoording. Echter, doordat ze op de voorgrond treden, zijn ze een gemakkelijke prooi voor de autoriteiten. Wereldwijd worden zij steeds vaker slachtoffer van intimidatie, vervolging en geweld.

Dit geldt bijvoorbeeld voor de Chinese Ni Yulan, die opkomt voor mensen die hun huis uit werden gezet en daarom zelf is opgepakt en mishandeld. Haar knieschijven en voeten zijn gebroken, waardoor ze de rest van haar leven in een rolstoel zit.

Een lawine aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers mensen eerlijker te behandelen. Daarom is het belangrijk dat veel mensen gaan schrijven.

De schrijfmiddag wordt georganiseerd door Aardvlinder, een vrijwilligersinitiatief dat mensen wil motiveren om iets te doen voor mens, dier en natuur. Op de website van Aardvlinder (aardvlinder.wordpress.com) wordt elke week een actie voor een goed doel uitgelicht.

Ook is Aardvlinder actief op meerdere scholen, waaronder het Krimpenerwaard College. Op dit moment worden daar doppen van hard plastic ingezameld voor KNGF geleidehonden en meerdere klassen gaan deze maand bij het vak Engels brieven schrijven voor mensenrechtenverdediger Ni Yulan.

Zaterdag zullen er pennen en briefpapier klaar liggen voor de mensen die de moeite nemen om te komen schrijven. Er zijn ook voorbeeldbrieven aanwezig, die overgeschreven kunnen worden.

Deelname is gratis, maar een tegemoetkoming voor de verzendkosten wordt wel op prijs gesteld.

Meer berichten
Shopbox