Kristiaan Versteeg (links) en Matthijs Bijkerk. Ze zijn pas 22 jaar, maar zagen een gat in de markt. Samen met hun passie voor duurzaamheid resulteerde dat in Sunplicity. (Foto: PR)
Kristiaan Versteeg (links) en Matthijs Bijkerk. Ze zijn pas 22 jaar, maar zagen een gat in de markt. Samen met hun passie voor duurzaamheid resulteerde dat in Sunplicity. (Foto: PR) (Foto: Thea van der Raaf)

'De zon schijnt voor gratis energie'

Besparen op energiegebruik en tegelijkertijd duurzaam bezig zijn. Kristiaan Versteeg en Matthijs Bijkerk zijn ervan overtuigd dat het juiste antwoord hierop zonne-energie is. De twee studenten zijn nog tijdens hun studie hun bedrijf Sunplicity begonnen. Zij informeren en ontzorgen bij de aanschaf van zonnepanelen.

Door Thea van der Raaf

Krimpen aan den IJssel - Kristiaan Versteeg uit Krimpen en Matthijs Bijkerk studeren beide in Rotterdam voor hun Master Duurzaamheid. Tijdens een stage realiseerden zij zich: Duurzame energie, daarin zijn veel ontwikkelingen gaande en daarbij is zonne-energie heel belangrijk. Zonnepanelen kunnen snel bijdragen aan een betere leefomgeving en zijn economisch aantrekkelijk door de hoge besparing aan energiekosten en toch gebeurt er nog te weinig. Vanuit hun liefde voor de natuur vroegen zij zich af hoe zij daarbij konden helpen. Het antwoord was Sunplicity. Kristiaan: "Mensen doen een aanvraag voor zonne-energie bij Sunlpicity en wij gaan op zoek naar het optimale product passend bij het huis. De aanschaf van zonnepanelen vraagt om veel kennis. Er zijn zoveel details om op te letten. Natuurlijk het optimale rendement, maar ook hoe de stroomkring wordt aangelegd en zelfs zoiets als het aanbrengen van vogelborstels. Uit het aanbod van 1200 installateurs is het moeilijk het juiste advies, het juiste product en de juiste werkwijze te vinden. Wij van Sunplicity hebben al die kennis in huis. In gesprek met de klant komen we tot de optimale mogelijkheden. Door betrouwbaar marktonderzoek en ervaring in de techniek weten we welke installateur de beste oplossing biedt." Matthijs vult aan: "Via Sunplicity heeft de aanvrager garantie uit een fonds van gezamenlijke installateurs, waardoor de garantie altijd is gegarandeerd ook al zou een installatiebedrijf niet meer bestaan. Uiteindelijke brengt onze bemiddeling geen extra kosten met zich mee doordat de installateur geen onderzoekskosten hoeft te rekenen. Zonnepanelen via Sunplicity zijn zowel ecologisch als economisch duurzaam. Meer informatie: Sunplicity.nl.

 

Meer berichten