Dirk Molenaar in de studio van RTV Krimpenerwaard voor zijn wekelijkse programma 'De lunch en brunch expo'.
Dirk Molenaar in de studio van RTV Krimpenerwaard voor zijn wekelijkse programma 'De lunch en brunch expo'. (Foto: Tessa de Gruijter)

Al dertig jaar elke zaterdag op de radio

Schoonhoven - De vrijwilligers van RTV Krimpenerwaard doen verslag van lokale evenementen en gebeurtenissen via radio, televisie, website en social media. Schoonhovenaar Dirk Molenaar is één van de radiopresentatoren, elke zaterdag is hij te horen in zijn programma 'Lunch en brunch expo'. Zijn radio carrière begon in augustus dertig jaar geleden bij Vlistam Radio.

Door Tessa de Gruijter

Tot de gemeentelijke fusie in 2015 waren er vier lokale omroepen actief in de gemeente: RTV Zilverstad (Schoonhoven), Radio Centraal (Bergambacht), RTV Vrolek (Nederlek) en Vlistam Radio (Vlist). Deze omroepen zijn gezamenlijk verder gegaan on de naam RTV Krimpenerwaard. Het radioprogramma van Dirk Molenaar is al jarenlang een vast programmaonderdeel. Dirk: "Sinds 1988 ben ik elke zaterdag tussen 12:00 uur en 14:00 uur te horen op de radio. Toen Vlistam Radio net in de lucht was heb ik me aangemeld als donateur. Uit nieuwsgierigheid nam ik een kijkje in de studio, toen hebben ze me gevraagd regioberichten in te spreken. Later dat jaar kreeg ik mijn eigen radioprogramma en dat maak ik nu al dertig jaar met veel plezier. Er is in die jaren veel veranderd. De eerste locatie uitzending was met een straalzender vanuit het gebouw Concordia. We werkten indertijd met cassette en platen, zonder computers. Radio maken ging toen ook maar we waren er wel veel meer tijd mee kwijt. Alles gaat nu makkelijker en het is flexibeler doordat ik thuis interviews op kan nemen en mijn programma klaar kan zetten." Dirk heeft een full-time baan in de buitendienst van Leaseplan maar besteedt daarnaast veel tijd aan zijn hobby. "Naast mijn eigen programma verzorg ik, samen met Gert van den Berg, de wekelijkse regiotips en ik ben technicus voor het opnemen van een aantal kerken voor het religieus programma. Op TV was ik ook te zien als gastheer bij het programma De Waard aan tafel. Doordat je TV niet even tussendoor kan opnemen was dat voor mij lastig te combineren, maar ook dat vind ik erg leuk om te doen. Veel mensen raken betrokken bij mijn programma door de vele interviews. Je weet nooit hoeveel mensen er luisteren maar zolang ik het zelf leuk vind en ik reacties van luisteraars terug krijg blijf ik radio maken." Voor zijn dertig jaar radio maken zou je lintje kunnen krijgen, ware het niet dat Dirk deze in 2006 al heeft gehad voor zijn werk bij het Rode Kruis, Vlistam Radio en de Hoeksteen.

Het regionieuws en de programmering is te vinden op de website. Uitzendingen kunnen terug geluisterd worden en bedrijven kunnen zich aanmelden als vriend van RTV Krimpenerwaard.

www.rtvkrimpenerwaard.nl

Meer berichten