Gemeente Krimpenerwaard ontvangt titel 'Fairtrade gemeente'

Krimpenerwaard - De jury van de Landelijke Fairtrade gemeenten maakte begin februari bekend dat de gemeente Krimpenerwaard voldoet aan de 6 criteria om de titel "Fairtrade Gemeente" te mogen voeren.  Op vrijdag 9 maart overhandigde Henk Zandvliet de titel "Fairtrade Gemeente" officieel aan wethouder Vente. De wethouder bedankte tijdens dit speciale moment de werkgroep voor alle inzet die zij toe nu toe hebben geleverd. Daarnaast roept Vente alle winkels, bedrijven, scholen, kerken en andere organisaties op om fairtrade te worden.

Na de overhandiging voorzag wethouder Vente het welkomstbord aan de Schoonhovenseweg langs de N207 van het fairtrade logo. Ook de overige welkomstborden worden komende week voorzien van het fairtrade logo, zodat men weet dat we een fairtrade gemeente zijn.

Fairtrade gemeente  
In februari 2017 besloot het college dat de gemeente Krimpenerwaard een fairtrade gemeente zou moeten worden. Een werkgroep vanuit de samenleving is toen enthousiast aan de slag gegaan om na te gaan of de Krimpenerwaard zou kunnen voldoen aan de 6 criteria. Zij hebben daarover gecommuniceerd met de winkels, bedrijven, scholen, kerken, andere organisaties en de gemeente.

Een gemeente mag zich Fairtrade noemen wanneer in de gemeente winkels, bedrijven en organisaties zijn gevestigd die fairtrade producten verkopen en/of gebruiken. Bovendien betekent het dat veel consumenten in de Krimpenerwaard voor fairtrade producten kiezen. De gemeente Krimpenerwaard voldoet als organisatie aan de eisen omdat zij fairtrade koffie, thee, cacao en suiker inkoopt.

Fairtrade
Fairtrade betekent dat er eerlijke handel wordt gedreven tussen het westen en producenten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. "Eerlijk" betekent dat de boeren en andere leveranciers in deze landen een redelijke beloning krijgen voor hun producten. Fairtrade-organisaties helpen deze producenten hun producten te verkopen, zodat zij hun omzet en rendement kunnen verhogen. Hierdoor kunnen ze een beter leven leiden.
 

Meer berichten
Shopbox