"Zowaar een prachtig resultaat voor een betrekkelijk kleine petanquevereniging met 50 leden."
"Zowaar een prachtig resultaat voor een betrekkelijk kleine petanquevereniging met 50 leden."

JBV Nederlek kampioen na bizarre ontknoping

Nederlek - Op de laatste competitiedag van de Nationale Petanque Competitie (NPC) van de Nederlandse Jeu-de-Boules Bond (NJBB) is het team van Jeu de Boules Vereniging (JBV) Nederlek alsnog kampioen geworden in de 3e divisie en promoveert naar de 2e divisie. Door dit resultaat behoort de vereniging tot de 24 beste petanqueverenigingen van Nederland. "Zowaar een prachtig resultaat voor een betrekkelijk kleine petanquevereniging met 50 leden."

Op de voorlaatste competitiedag leed het team een onnodige nederlaag tegen L'Esprit uit Schiedam (3-5) waren de kampioenskansen voor Nederlek 1 danig geslonken. Een gelijkspel had toen voldoende geweest voor het kampioenschap. Het kampioenschap lag nu in de handen van de resultaten van de andere verenigingen namelijk CJB Middelburg, L'Esprit (Schiedam). Samen met JBV Nederlek waren zij nog in de strijd voor het kampioenschap.

Alles of niets

Afgelopen zaterdag werd het een bijzondere speeldag. CJB Middelburg was reeds uitgespeeld en stond met 15 punten uit 12 gespeelde wedstrijden en een positief saldo van +4 op de 1e plaats. Voor het team van JBV Nederlek bestaande uit de teamcaptain Ivar Snoei, Wil van Bennekum, Lenie Visser, Nijs van Bennekum, Willem Visser, Bas Verwaal, Erling van Poelgeest en Paul Weel was het vandaag alles of niets.

De wedstrijd tegen Midi 2 uit Delft werd 'slechts' een gelijkspel 4-4. JBV Nederlek had nu een resultaat van 15 punten uit 12 wedstrijden met een saldo van +14. De kansen voor het kampioenschap lag nu in de handen L'Esprit. De andere kampioenskandidaat L'Esprit speelde echter ook gelijk met 4-4 tegen GrandCru '82 uit Leidschendam en dit leverde een eindresultaat op van 15 punten uit 12 wedstrijden met een saldo van +6.

Overdekt

De drie kanshebbers beëindigen de competitie met een gelijk aantal wedstrijdpunten. Op basis van het saldopunten eindigde JBV Nederlek op de 1e plaats met een saldo van + 14, L'Espit op de 2e plaats (+ 6) en CJB Middelburg als derde (+ 4).

Wegens het ontbreken van een overdekte locatie in de Krimpenerwaard speelde JBV Nederlek zijn thuiswedstrijden in de overdekte locatie van JBV Nieuwerkerk. De jeu-de-boulessport, waar petanque een onderdeel van is, heeft in de gemeente Krimpenerwaard ca. 300 actieve beoefenaren. Een hal om in de winter overdekt te kunnen spelen, is in de gemeente Krimpenerwaard nog niet aanwezig.

JBV Nederlek is al een aantal jaren bezig om dit op het sportpark Tiendhoek West te realiseren. Het kampioenschap vergroot de ambitie van de vereniging om een overdekte hal op het sportpark neer te zetten.

Meer berichten