Henk Paay (links) en Fred Alblas: actief met het werven van geld voor hun club. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Henk Paay (links) en Fred Alblas: actief met het werven van geld voor hun club. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: Wijntjesfotografie.nl)

Vriendenclub en sponsoring floreren bij vv Lekkerkerk

Contributie. Kantine-inkomsten. Sponsoring. Dat zijn de drie pijlers waarop elke voetbalvereniging drijft. Lekkerkerk is een voorbeeld van een voetbalclub die zeker op dat laatste gebied mooie cijfers laat zien. Met dank aan de actieve sponsorcommissie en de florerende vriendenclub. Een interview met de voorzitters Fred Alblas en Henk Paay.

Door Jan J. Timmer

Lekkerkerk - Henk Paaij geeft leiding aan het bestuur van de 'Vrienden van vv Lekkerkerk'. En dat doet ie met veel plezier! "We hebben de Vriendenclub een jaar of zes geleden opgericht met als doel om geld binnen te halen voor bijzondere projecten ten behoeve van de voetbalvereniging", vertelt hij.

"Daarbij gaat het om zaken die niet vanuit het normale budget bekostigd kunnen worden. Zo hebben we in het verleden kunnen bijdragen aan de komst van een pannaveld, nieuw meubilair in de kantine, het financieel rond krijgen van de jaarlijkse Bosloop voor de jeugd; om maar wat dingen te noemen." De leden van de vriendenclub bestalen elk 50 euro per jaar.

"Zij vormen met zijn 125-en 'de businessclub voor particulieren' zeggen we hier wel eens." Elk jaar organiseert de Vriendenclub een gezellige avond om haar aanhang te bedanken voor. Op 14 april staat de 2018-editie van deze meeting op het programma, compleet met een hapje en een drankje.

Ook de sponsorcommissie van vv Lekkerkerk mag gerust succesvol genoemd worden. Fred Alblas leidt het zeskoppige bestuur. "We mogen constateren dat de Businessclub weer goed in de lift zit qua ledenaantal en dat we voor al onze teams shirtsponsors hebben en qua reclameborden uitstekend scoren", stelt hij vast.

"Momenteel zijn er zo'n 55 bedrijven lid van de Businessclub. Deze ondernemers en hun partners hopen we op 25 mei weer te treffen tijdens onze jaarlijkse Businessclub-dag, die dit jaar bij ons nieuwe in Het Koetshuys in Krimpen aan de Lek gaat plaatsvinden.

Dat wordt een mooie middag en avond compleet met een beroemde gastspreker uit de voetballerij en een fantastisch barbecuebuffet. we verwachten tussen de 80 en 100 mensen. Zonder de inbreng van de Vrienden en de sponsors zou het een stuk minder zijn. Dus zijn we erg blij met hun support. Ik kijk dan ook uit naar 25 mei!"

Meer berichten