Bij meer dan 140 kramen en paviljoens ontmoeten zij (inter)nationale goud- en zilversmeden, graveurs, edelsmeden en andere kunstenaars met edelmetalen.
Bij meer dan 140 kramen en paviljoens ontmoeten zij (inter)nationale goud- en zilversmeden, graveurs, edelsmeden en andere kunstenaars met edelmetalen. (Foto: Schoonhoven Zilverstad)

Nationale Zilverdag wordt maandag gehouden in Schoonhoven

Maandag 21 mei is het zover: opnieuw staat het oude centrum van Schoonhoven in het teken van de Nationale Zilverdag. Dit jaar vindt de 34e editie plaats van het succesvolle evenement dat jaarlijks zo’n 20.000 bezoekers trekt.

Schoonhoven - Bij meer dan 140 kramen en paviljoens ontmoeten zij (inter)nationale goud- en zilversmeden, graveurs, edelsmeden en andere kunstenaars met edelmetalen. "Het blijft niet bij kijken en kopen in de binnenstad: bezoekers kunnen op tal van plaatsen ook zelf aan de slag", meldt de organisatie.

Zo kunnen bezoekers bij Zilver aan de Lek aan de Havenstraat een workshop volgen en kennis maken met zagen, boren, hameren, schuren, vijlen en polijsten en zelf een hanger, ring, oorhangers, sleutelhanger of ander zilver voorwerp maken.

De winnaar van de draadsmeedwedstrijd ontvangt een mooie prijs! Bij Edelsmederij Marjon Kappers op Haven 10 werkt een goudsmid buiten en bij de stand van Sieradenatelier Vandeverademing wordt de kunst van het solderen getoond.

Bij Rikkoert wordt in het EDELambachtshuis een demonstratie gegeven van het smeden van een kikkerschaal.

Demonstraties zijn er ook bij de Vakschool (Mr. Kesperstraat), op het Doelenplein en in het Zilvermuseum waar ook de zilveren maquette van het Franse kasteel Chambord wordt getoond.

Meer berichten