Christiaan van Dommelen, Ellen van Pelt en Lisanne Kuijpers van Krimpenwijzer.
Christiaan van Dommelen, Ellen van Pelt en Lisanne Kuijpers van Krimpenwijzer. (Foto: Annemarie van der Ploeg)

'Actief de zomer in!' zorgt voor vakantiegevoel in Krimpen

Krimpenwijzer organiseert dit jaar voor de derde keer het programma 'Actief de zomer in!' De afgelopen jaren was dit een daverend succes, dat inmiddels van 45 activiteiten is uitgegroeid tot 72 activiteiten. Het is een gevarieerd programma voor een brede doelgroep, wat loopt van 3 juli tot 30 augustus. Er zijn sportieve activiteiten, culturele activiteiten en ook creatieve activiteiten maar ook ontspannende eet activiteiten. Er zit voor iedereen wel wat bij.

Door Annemarie van der Ploeg

Krimpen aan den IJssel - Ellen van Pelt legt uit: "Dit programma is echt een overbrugging omdat heel veel activiteiten in de zomer stoppen en niet iedereen op vakantie gaat. Ouderen vinden het in deze periode, waarin hun kinderen op vakantie gaan, ook fijn om onder de mensen te zijn. Maar eigenlijk willen meer mensen van allerlei leeftijden elkaar in deze periode eens op een andere manier ontmoeten dan normaal.

"De activiteiten gaan van fietstocht tot visavond en van Afrikaanse avond tot het maken van smoothies. Het is speciaal voor de inwoners van Krimpen want er is veel animo dus we moeten het ergens afbakenen. "

Eigen dorp

Mensen die geen mogelijkheden hebben om op vakantie te gaan hebben zo juist een beetje vakantie in eigen dorp. "Dat vind ik juist zo mooi. De activiteiten zijn gratis of kosten weinig en komen bij iedereen in de buurt.

"Dit jaar hebben we een heel hoog aantal maximum deelnemers. We proberen zo veel mogelijk mensen plaats te bieden. Maar op is op natuurlijk", vertelt Christiaan van Dommelen.

Ook Lisanne Kuijpers is zeer enthousiast. "De mensen hebben het zelf georganiseerd. Ze hebben zelf ideeën aangedragen zoals bijv. de fietstocht. Dat maakt het iets van de bewoners zelf. De partners bieden activiteiten aan en wij zetten ze in het programma."

Boekjes

"We hopen gewoon dat er heel veel mensen mee willen doen. Het was de afgelopen jaren een groot succes. Alles zat zo snel vol dat we mensen moesten teleurstellen. We hadden dit ook niet kunnen doen zonder de samenwerkende partners.

"Deze hebben bijvoorbeeld ruimtes ter beschikking gesteld. Het is echt een samenwerking tussen Krimpenwijzer en de 12 partners en natuurlijk niet te vergeten zo'n 50 wijkvrijwilligers. Zonder hun medewerking zouden wij natuurlijk nooit kunnen draaien", besluit Ellen van Pelt.

Vanaf 14 juni vind je programmaboekjes op de meeste ontmoetingsplekken in Krimpen. Vanaf 20 juni kan voor de activiteiten worden ingeschreven bij het vrijwilligersloket in het Gezondheidscentrum of telefonisch op 0180 515 840, dagelijks van 9.00 -12.00 uur.

Meer berichten