Foto: Pixabay

Appen met de gemeente Krimpenerwaard

Krimpenerwaard - Sinds 13 november 2017 kunnen inwoners van de gemeente Krimpenerwaard bij wijze van proef hun vragen ook via WhatsApp stellen aan de gemeente. Deze proef is na 8 maanden met succes afgerond. De berichtendienst is vanaf nu een standaard communicatiemiddel voor de gemeente.

Inmiddels heeft de gemeente meer dan 1300 berichten ontvangen via WhatsApp. Dit komt neer op gemiddeld vijf WhatsApp-berichten per dag. De vragen die via WhatsApp binnenkomen gaan over heel uiteenlopende onderwerpen. Meest voorkomend zijn de vragen over burgerzaken, afval, verhuizingen en meldingen. De toon van de vragen is persoonlijk en, op enkele uitzonderingen na, positief. Er zitten ook complimenten tussen. Inwoners ervaren het als iets positiefs dat de gemeente laagdrempelig bereikbaar is. Ze geven het contact via WhatsApp gemiddeld een 8,3. Dit blijkt uit een klanttevredenheidsonderzoek.
Het WhatsApp-telefoonnummer van de gemeente Krimpenerwaard is 06 83 89 36 00. Dit telefoonnummer is alleen bedoeld voor WhatsApp-berichten. Het is niet mogelijk naar dit nummer te bellen of een sms te sturen. De gemeente behandelt WhatsApp-berichten tijdens kantooruren, van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Meer berichten