Groot aantal inschrijvingen voor Schoonhoven Silver Award 2018

Schoonhoven - De zevende editie van de Schoonhoven Silver Award lijkt nu al succesvol te noemen. Het Nederlands Zilvermuseum heeft wereldwijd zilversmeden, ontwerpers en designers opgeroepen de uitdaging met zilver aan te gaan. De inschrijvingen bleken na de sluitingsdatum op 31 juli jl. een recordaantal van 90 aanmeldingen te hebben gehaald. Vanuit heel Europa, de Verenigde Staten, Azië en Australië kwamen de inzendingen binnen. De jury gaat zich nu buigen over de inzendingen en zal half september dit jaar een uitspraak doen wie er daadwerkelijk deel mag nemen en meedoet voor de Award. De Schoonhoven Silver Award bevat naast de hoofdprijs nog drie andere prijzen waaronder een Young Professional Award voor deelnemers tot en met 29 jaar. Met deze prijs wilde het museum pas afgestudeerden en studenten enthousiasmeren om deel te nemen. En dat heeft gewerkt. Meer dan 10% van de aanmeldingen is afkomstig van jonge deelnemers. De objecten die uiteindelijk zullen deelnemen aan de Schoonhoven Silver Award worden aan het einde van het jaar tentoongesteld in het Zilvermuseum.

De Schoonhoven Silver Award

Schoonhoven Silver Award 2018 streeft opnieuw naar publieksbereik, verbreding en innovatie van het traditionele zilversmeden. Meer nog dan voorheen wil het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven de competitie laten aansluiten bij een van de speerpunten in haar beleid: het stimuleren van het gebruik van nieuwe technieken en innovatie. De innovatie wordt in deze editie gezocht in de vernieuwing van oude, beproefde en traditionele technieken, en immaterieel erfgoed te behouden door het nieuw leven in te blazen.

De prijzen

Dankzij de Gemeente Krimpenerwaard, Heerens & Heerens en de Vakschool Schoonhoven zijn er dit jaar voor het eerst meerdere prijzen te winnen. De hoofdprijs de Schoonhoven Silver Award, een eervolle vermelding, een Young Professional Award en een aanmoedigingsprijs voor Young Professionals.

Meer berichten