Braderie Schoonhoven.
Braderie Schoonhoven.

Kinderbraderie in Schoonhoven op 23 augustus

Schoonhoven - Op de laatste donderdag van de zomervakantie is de Schoonhovense binnenstad traditiegetrouw het domein van de kinderen. Tijdens de jaarlijks drukbezochte kinderbraderie verkopen de jongste inwoners van de regio op donderdag 23 augustus tussen 8.00 en 12.00 uur hun spulletjes in de winkelstraten van de historische binnenstad. Deelname aan het ongedwongen evenement is gratis.

Wat ooit begon als een initiatief van de Schoonhovense scholen om geld in te zamelen voor minder bedeelde kinderen elders in het land, is ruim vijftig jaar later uitgegroeid tot dé vrijmarkt voor kinderen uit de hele regio. 
In de Lopikerstraat, op de Dam en de Steenen Brug en aan beide zijden van de Haven mogen kinderen daags vooraf met een krijtaftekening een verkoopplek claimen ter grootte van maximaal een vloerkleed.

Spelregels
Om er voor iedereen een leuke dag van te maken, zijn er een paar logische spelregels. Zo moeten uitstallingen en verkoopwaar uiteraard een kinderlijk karakter hebben, moet de toegang tot woningen en winkels vrij blijven en zijn kramen en auto's niet toegestaan. In verband met de veiligheid moet de waterkant worden vrij gehouden. Na afloop dienen de verkoopplekken opgeruimd en schoon te worden achterlaten. Tijdens de kinderbraderie wordt toegezien op naleving van de spelregels.

De kinderbraderie wordt georganiseerd door de Verenigde Ondernemers Centrum (VOC) Schoonhoven en Zilverstad Marketing. 
 

Meer berichten