Logo ijsselenlekstreek.nl


Spirit de kansen, Binnenmaas de buit

Van René Bitter

Ouderkerk aan den IJssel - Als de neutrale toeschouwer op de uitslagenlijst een 3-0 overwinning ziet staan, is de conclusie veelal dat er een regelmatige overwinning is geboekt door de thuisclub. Maar dit was zeker niet het geval bij Binnenmaas tegen Spirit. De geelwitten verzuimden de volle buit uit Maasdam mee te nemen. De kansen waren er wel degelijk, maar de effectiviteit ontbrak.

In de eerste minuut had Sergio Caminita de 0-1 al op de schoen. Na een glijpartij van een Binnenmaasverdediger stond hij opeens oog in oog met Binnenmaasdoelman De Keijzer, maar hij schoot te gehaast in de handen van de goalie. Spirit liet daarna zien dat het voor de winst kwam, maar toch was het Binnenmaas dat op een gemakkelijke manier aan de voorsprong kwam. Een ongelukkige kluts belandde zomaar voor de voeten van een Binnenmaasaanvaller, die koel scoorde. Daarna pakte Spirit het initiatief weer over, creëerde het genoeg mogelijkheden om de gelijkmaker op het bord te krijgen, maar de Spirit-spitsen kregen de bal maar niet tegen het net.

Na rust keerde hetzelfde beeld uit de eerste helft terug. Het was weer Spirit dat Binnenmaas terugdrong en verschillende kansen kreeg. Het was in deze fase wachten op de gelijkmaker, maar als de bal niet in het net terecht komt gaat er een aloude voetbalwijsheid op: dan valt de goal aan de andere kant. Zo scoorde Binnenmaas uit een counter in de 70e minuut en maakte het in de eindfase zelfs nog de 3-0. Een Binnenmaassupporter vatte het na de wedstrijd perfect samen. ‘Hoe bestaat het, zo slecht voetballen en toch drie punten’. Zo kan het soms gaan.

Spirit moet na de vele gelijke spelen in de afgelopen weken oppassen dat het niet te veel wegzakt op de ranglijst. Gelet op het spel in de laatste wedstrijden zou dat niet verdiend zijn, maar aardig voetballen zonder goals te maken schiet niet op. Toch zal het moment aanbreken dat de doelpunten gaan vallen. Hard blijven werken, positief blijven, geloof in eigen kunnen blijven houden zijn hiervoor altijd de basis. Misschien betaalt het zich zaterdag wel uit tegen BVCB.        

Reageer als eerste
Meer berichten