Conservator Marc Goutierre inspecteert de 'kop van Guy van Blois' die op woensdag 4 september is overgebracht naar Schoonhoven
Conservator Marc Goutierre inspecteert de 'kop van Guy van Blois' die op woensdag 4 september is overgebracht naar Schoonhoven (Foto: Tessa de Gruijter)

Guy van Blois na ruim 600 jaar terug in Schoonhoven

In de Hoge Vierschaar in Schoonhoven is vanaf zaterdag 8 september de tentoonstelling "De Ridderlijke Duitsche Orde" te bezoeken. Schoonhoven is sinds 1395 een Commanderij van de Duitsche Orde. De toenmalige heer van Schoonhoven, Guy van Blois, schonk in dat jaar de de kerk aan deze orde. Voor de organisatoren van deze tentoonstelling is 'de kop van Guy van Blois' dan ook een van de pronkstukken. Vanuit het Franse Musee des Beaux-Arts in Valenciennes is het borstbeeld met speciaal transport en onder toeziend oog van conservator Marc Goutierre overgebracht naar Schoonhoven.

Bezoekers van de tentoonstelling ontvangen het boekje 'Kruisridders in de Zilverstad'. Door een bezoek aan de tentoonstelling en het lezen van het boekje word je meegenomen in een stukje onbekende geschiedenis over de Duitsche Orde en de Commanderij van Schoonhoven. Tot en met begin november is de tentoostelling te bezoeken.

Meer berichten