Ad de Laet (76) zwemt honderden kilometers voor KIKA

Deze week sluit het Schoonhovense zwembad 't Wilgerak haar deuren. Het was een prachtige zomer, toptijden voor de Nederlandse buitenbaden! Het werd ook een fantastische zomer voor Ad de Laet.

Ad is zijn hele leven sportman geweest, hij liep marathons en was deelnemer aan de hele triathlon in Almere. Tot vijf jaar geleden een levensbedreigende aandoening een einde maakte aan zijn sportieve uitdagingen. Door de grote lichamelijke en geestelijke impact dat het had om 'aan de poort van de hemel te staan', veranderde zijn leven compleet. Zijn sportleven leek voorbij.

Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan, en na nog een grote hartoperatie vorig jaar, werd hij wonder-boven-wonder sterk genoeg verklaard om weer te gaan zwemmen.

Fanatiek als hij is, nam hij geen genoegen met af en toe een paar baantjes, maar stelde hij zich ten doel om deze zomer minimaal 234 kilometer te zwemmen. Deze cijfers bij elkaar opgeteld (9) is het aantal kleinkinderen dat Ad heeft.

Ad liet zich sponsoren door familie en vrienden en al snel bleken veel Schoonhovenaren met hem mee leven! Een aantal winkeliers zette zelfs een collectebus op de toonbank.

Afgelopen week zwom Ad -met in de laatste 100 meter zijn kleinkinderen meezwemmend- zijn finale baantjes. Wat een prestatie! De uiteindelijke afstand werd meer dan 250 kilometer, wat neerkomt op gemiddeld 100 baantjes per dag! Een prachtige prestatie. Het definitieve bedrag voor KIKA moet nog worden vastgesteld, maar is ruim 1500 euro. Een sportman met het hart letterlijk en figuurlijk op de juiste plek!

Meer berichten