Afgelopen weekend was de afsluiting van het Nazomerfestival in Schoonhoven. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Afgelopen weekend was de afsluiting van het Nazomerfestival in Schoonhoven. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: JOHN WIJNTJES)

Nazomeren zit er nu echt op...

Schoonhoven - Het 11e Nazomerfestival, dat tussen 31 augustus en 30 september plaatsvond in Schoonhoven, heeft meer mensen dan voorheen naar het centrum van de Zilverstad gebracht. Gedurende vijf weken waren ruim 50 evenementen te zien op het gebied van onder meer cultuur, sport, muziek, religie, shopping en zilver. Daarmee was de binnenstad van Schoonhoven ook dit jaar het decor voor het grootste stadsfestival van het Groene Hart.

Naast traditionele evenementen zoals het Oude Haven Concert, Open Monumentendag, de openluchtkerkdienst in het Springerpark en Bartholomeusdag waren met onder meer de tweejaarlijkse kunstroute Kunststroming door de Krimpenerwaard, vaartochten en vestingwandelingen in Schoonhoven en Nieuwpoort en het themaweekend Nazomer in de Waarden nieuwe evenementen in het festival. Een bijzonder hoogtepunt tijdens het festival was de 10e editie van City Beats!, het Schoonhovense muziekfestival aan de oevers van rivier de Lek.
Het Nazomerfestival is onderdeel van de citymarketing van Schoonhoven, dat daarmee ook zijn positie als Nationale Zilverstad wil versterken. De organisatie was dan ook blij met de tweede editie van het Zilverweekend tijdens het festival.

Het 12e Nazomerfestival Schoonhoven vindt plaats tussen 31 augustus en 29 september 2019.

Meer berichten