Dit plaatje is niet in oktober maar pas in februari te zien. (Foto: PR)
Dit plaatje is niet in oktober maar pas in februari te zien. (Foto: PR) (Foto: )

IJsbaan in Ammerstol op later tijdstip

Ammerstol - De jubileumcommissie van IJsclub 'Vooruitgang' heeft besloten om de tijdelijke ijsbaan ter gelegenheid van het 125-jarig jubileum uit te stellen. Het evenement wordt verplaatst van oktober naar februari 2019. De 400 van Ammerstol zal geopend zijn van woensdag 13 februari tot en met zondag 10 maart 2019.

Voorzitter van de jubileumcommissie, Bert Timmerman: "Toen we eind januari zijn begonnen met de organisatie van de 400 van Ammerstol wisten we dat het een enorme klus zou worden. We hebben steeds het goede gevoel gehad, maar de tijd is onze grote vijand gebleken. De betrokkenheid in de regio is enorm en we krijgen ongelofelijk veel support, maar het benaderen en maken van afspraken met bedrijven is gewoon tijdrovend. Daarbij komt dat in de zomervakantie de boel zo goed als stil lag en er veel tijd is verloren."
Ook kreeg de organisatie te kampen met enkele tegenvallers in de logistieke organisatie.

Parkeren

"Het vergunningstraject pas kon worden ingezet op het moment dat er geschikte parkeergelegenheid zou zijn", vervolgt Timmerman. "Er wordt een grote toeloop van bezoekers verwacht en het is van groot belang om de verkeers- en parkeerstroom goed te organiseren, zowel voor de bezoekers als voor de bewoners. Er is een erkend verkeersbureau in de arm genomen, maar de parkeerfaciliteit zelf was uiteraard een eerste noodzaak. Die faciliteit is er inmiddels, maar het is nu te kort dag om de verdere logistieke organisatie op tijd te realiseren."

Respect

Net als de commissie vond ook Remko van der Hammen van Organisatieburo Grand Canyon het een moeilijke beslissing. "We hebben met zijn allen zo ongelofelijk hard geknokt om de 400 van Ammerstol in oktober te realiseren, dus natuurlijk valt een dergelijke beslissing dan zwaar. Ik vind het echter wel een heel wijs besluit en het enige juiste op dit moment. Het mag absoluut niet zo zijn dat een ijsclub die het lef toont om zo'n groot project aan te gaan en zijn nek uitsteekt, hier na afloop gevolgen van zou kunnen ondervinden. Daarvoor is het maatschappelijk belang van de club te groot. Ik heb enorm veel respect voor wat de dames en heren van de ijsclub voor elkaar krijgen met elkaar. Er is zoveel passie voor en betrokkenheid bij de club."

Vertrouwen

Het vertrouwen is bij alle partijen nog steeds even groot. Van der Hammen: "Dat de 400 van Ammerstol er gaat komen staat vast, we hebben nog eens vijf maanden extra om er een nog mooier evenement van te maken. Het draagvlak in de regio voor het evenement is heel groot, dat merken we aan de reacties op social media, de interesse in abonnementen, maar ook gewoon op straat. Het leeft onder de mensen."

Volg het laatste nieuws over de club de tijdelijke ijsbaan op ijsclubammerstol.nl

Meer berichten