PvdA start petitie tegen grootschalige woningbouw in polder

Krimpenerwaard - De Partij van de Arbeid in Krimpenerwaard is een petitie gestart tegen het voorstel van het College om ruim tweehonderd hectare aan woningbouw te realiseren tussen Krimpen aan de Lek en Krimpen aan den IJssel. Dit gebied is nu nog open en groen en dat moet volgens de PvdA zo blijven. Om dit standpunt kracht bij te zetten roept de PvdA iedereen op deze petitie te tekenen.

Het College van Krimpenerwaard wil een tweede brug tussen de regio Rotterdam en de Krimpenerwaard realiseren. Ze wil dit doen door de aanleg van deze brug te ruilen tegen de bebouwing van tweehonderd hectare groen, open en uniek polderlandschap. De PvdA is van mening dat de bereikbaarheid van de Krimpenerwaard inderdaad verbetert moet worden, maar dat er daarvoor geen sprake kan zijn van het opofferen van zoveel groen gebied.

Fractievoorzitter Cees van der Graaf is duidelijk: "Dit is een zeer slecht plan van het College van B&W. De PvdA is hier fel op tegen. Het gaat hier om een mooi stuk open polderlandschap dat een natuurlijke buffer vormt tussen het meer stedelijke Krimpen aan den IJssel en de groene en open Krimpenerwaard. Dit gebied mág niet verloren gaan. Daarnaast worden de inwoners van Krimpen aan de Lek onevenredig hard geraakt met dit plan. Zij krijgen een compleet dorp met mogelijk meer dan zevenduizend woningen in hun achtertuin. De inwoners hebben grote zorgen over dit plan. Om dat duidelijk te maken aan dit College zijn we deze petitie gestart."

De getekende petities zullen worden overhandigd aan een lid van het College. De petitie kan worden getekend via www.petitiekrimpen.nl.
 

Meer berichten