De Marinierskapel is één van de drie professionele harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht.
De Marinierskapel is één van de drie professionele harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht. (Foto: pr)

Veteranendag voor jong en oud

Krimpen / Capelle - Ter gelegenheid van Veteranendag hebben veteranen donderdag 4 oktober met elkaar kunnen genieten van een bijzonder geslaagd concert in het Isala. De muzikanten van de Marinierskapel der Koninklijke Marine traden op voor de veteranen van de gemeenten Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Zuidplas en Lansingerland.

In de ochtend maakten de scholieren kennis met het onderwerp veteranen. Diverse middelbare scholen waren aanwezig bij de multimediavoorstelling 'The Battle'. Een meeslepend spel met film en live muziek, waarbij jonge BN'ers in de huid kruipen van drie veteranen. De leerlingen werden meegenomen in de wereld van een veteraan op missie. Tijdens de voorstelling beantwoordden zij vragen om zo een goede indruk van de belevingswereld van een veteraan te krijgen.

"Het is enorm belangrijk dat de maatschappij de jongeren hierbij betrekt om ervoor te zorgen dat de verhalen van veteranen blijven voortleven. Voor de leerlingen een waardevolle ontmoeting en voor de veteranen de aandacht die ze verdienen", aldus burgemeester Martijn Vroom.

"Want dat is wat veteranen verdienen.Waardering voor de Tweede Wereldoorlog-, Indië-, Nieuw Guinea- en Korea-veteranen, maar ook voor inzet bij internationale vredesmissies zoals in Libanon, Cambodja, de Balkan, Irak, Afghanistan en Mali.

Meer berichten