Het rijseizoen in 2019 start weer op de tweede zaterdag in april. Meer info op  www.stormpolderrail.nl.
Het rijseizoen in 2019 start weer op de tweede zaterdag in april. Meer info op www.stormpolderrail.nl. (Foto: )

Nog een keertje rijden op de spoorbaan in de Stormpolder

Krimpen aan den IJssel - Aan het einde van de zomer wordt het rijseizoen bij de miniatuurspoorwegen in de Stormpolder weer afgesloten. De laatste rijdag van dit seizoen zal worden gehouden op zaterdag 13 oktober.

De laatste rijdag start niet zoals gebruikelijk het hele seizoen om elf uur maar 's middags om drie uur, er wordt echter wel doorgegaan met rijden tot in de avond. Als de weersomstandigheden het toelaten wordt er doorgereden tot negen uur.

Olielantaarns

Als het eenmaal donker begint te worden plaatsen de leden van de vereniging olielantaarns langs de baan en dit gecombineerd met de verlichting van de locomotieven en treinen geeft een sfeervolle ambiance. Het verzoek aan het publiek is om de gezellige sfeer nog meer op te luisteren door het meenemen en laten branden van lampions. Tussen zes en zeven uur wordt een uurtje gestopt om de mensen van de spoorbaan in de gelegenheid te stellen de inwendige mens te versterken met een kopje soep en drumsticks uit de smoker.

Welke treinen

Op het spoor op de grond zullen de gele tramlocomotief 'Stormvogel', de Engelse Black Five, de groene locomotief 'Jan', de NS 4014 en de rode zadeltank locomotief type Stafford de treinen rijden. Verder rijden hier nog de lokaaltrein locomotieven Badenia (Duits) en Bridget (Engels), mogelijk zullen er nog enige gastlocomotieven aanwezig zijn.
Op de verhoogde baan, die op betonnen palen ligt, rijdt een model van een Franse lokaaltrein stoomlocomotief Decauville Nr.4, ook hier kunnen enige kinderen per rit worden meegenomen, verder zullen nog enkele kleinere stoomlocomotieven zoals LMS 2543, de Evening Star en de Britannia op de hoge baan demonstraties geven. Ook de stoomtrekker van het type Burrell en de Foden stoomvrachtauto rijden over het plein en de paden en daar kunnen enkele kinderen per rit in een met lampionnen versierde wagen worden meegenomen. De spoortafel wordt neergezet met daarop de spoor 1 baan waar de meestal op spiritus rijdende stoomlocomotieven de modeltreinen zullen vervoeren.

Meer berichten