Workshop KlimaatGesprekken in de Krimpenerwaard

Gouderak/Schoonhoven – Op 22 november start in Krimpenerwaard de workshopreeks KlimaatGesprekken. “De workshops geven inzicht in de keuzes die je dagelijks bewust of onbewust maakt. En het effect daarvan op jouw en onze wereld. In gesprek leer je van elkaar en word je positief uitgedaagd je klimaatimpact te verminderen. Niet omdat het moet, maar omdat je zelf er voor kiest.”

20-50% CO2 reductie
Klimaatverandering is geen voorspelling meer, maar realiteit. Steeds meer mensen raken gealarmeerd, dragen actief bij tegen een verdere klimaatverandering en worden nieuwsgierig naar oplossingen zoals een warmtepomp, repair-cafés, coöperaties of verpakkingsvrij boodschappen doen.

KlimaatGesprekken maakt gebruik van de beproefde methode van Carbon Conversations. Deze bestaat al ruim 10 jaar in Engeland en werd door de Guardian ‘één van de meest veelbelovende initiatieven tegen klimaatverandering’ genoemd. KlimaatGesprekken is sinds 2016 volop actief door ons hele land. Ook steeds meer organisaties en gemeentes die verder willen verduurzamen weten KlimaatGesprekken te vinden.

Praktisch, positief en persoonlijk
Bart Budding: “Ik was meteen enthousiast omdat de aanpak praktisch, positief en persoonlijk is. De gesprekken gaan vooral over wat je zelf kunt doen en in elk van de zes workshops behandel je een thema, zoals wonen, reizen of voeding. Zelf ging ik elke avond naar huis met weer nieuwe ideeën.” Mirella Sterrenburg: “We hopen op 6-8 streekgenoten die met ons het spits willen afbijten van de 1e workshopreeks KlimaatGesprekken in de Krimpenerwaard.”

Meedoen?
Stuur dan een mail: info@klimaatgesprekken o.v.v. KlimaatGesprekken Krimpenerwaard. Donderdagavond 22 november start de 1e workshop van 20.00 - 22.00 uur. De vijf vervolgdata worden in overleg met de deelnemers afgestemd. De deelnamekosten bedragen 30 euro voor zes avonden. We zien ernaar uit je te ontmoeten!

www.klimaatgesprekken.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden