Foto:

Nooit te laat voor optreden in De Tuyter

Krimpen aan den IJssel - Accordeonvereniging Accordeonata uit Lekkerkerk bestaat al heel lang, maar heeft nog nooit opgetreden in de Tuyter. Daar komt nu verandering in. In november houdt de vereniging een concert in de theaterzaal en daar hebben ze heel veel zin in.

Door Thea van der Raaf

Eenmaal per jaar heeft Accordeonata een etentje met elkaar. Dit jaar was het voorstel Eetcafé de Crimpenaar in de Tuyter. Daaruit vloeide het idee om dan ook in Krimpen een concert te houden", vertelt Geertje Brand, secretaris van Accordeonata. "We vinden het geweldig om op te treden in die mooie theaterzaal met een prachtige tribune en een nieuw publiek. Accordeonata speelt muziek wat iedereen aanspreekt." Accordeonata heeft een jonge dirigent. Leo van Lierop is afgestudeerd aan de Fontys Hoge School in Tilburg. Een echte professional dus. Met Leo spelen ze klassieke muziek van een hoger niveau. Dat vinden de accordeonisten prachtig, maar ze vinden het ook gezellig om bekende nummers te spelen. Daarin hebben ze een goede balans gevonden. "We zijn een groot orkest met dertig accordeonisten, dat heeft nog niet plaatsgevonden in de Tuyter. Daarbij hebben we ook nog een drummer, dat is net de finishing touch." "We zijn best trots op onze vereniging," zegt Nel Jansen, zij is al heel lang lid van de vereniging. "We treden op in zorgcentra en voor Vrouwen van Nu en dergelijke. Dat is leuk, maar het mag best wat diverser. Het zou mooi zijn om ook in winkelcentra en op evenementen op te treden. Of dat we door andere verenigingen worden uitgenodigd, zoals wij popkoor Canta uit Ouderkerk hebben uitgenodigd. Dat is een heel goed koor en een leuke afwisseling met onze accordeonmuziek. Zo bereik je nieuwe mensen die we enthousiast kunnen maken voor ons orkest. We spelen onder andere Rendezvous mit Gershwin, Sound of Music en de muziek van Ennio Morricone. Samen met Canta sluiten we af met Storie di Tutti Giorni (dromen zijn bedrog) van Marco Borsato."

Het concert wordt gehouden op zaterdag 10 november. Aanvang 15.00 uur in de theaterzaal van De Tuyter, nachtegaalstraat 8 in Krimpen aan den IJssel.

De zaal is open vanaf 14.30 uur. Kaarten zijn nu te reserveren via 0180 513703 of 518744. Per mail: info@accordeonatalekkerkerk.nl. Aan de zaal kopen is ook een mogelijkheid, maar let op: Vol is vol.

Meer berichten