Aanzicht Voorstraat Lekkerkerk
Aanzicht Voorstraat Lekkerkerk (Foto: Cor den Oudsten)

Najaarsbijeenkomst historische vereniging Lekkerkerk

Krimpen aan de Lek - Op woensdagavond 14 november vindt in de Raadzaal van Amicitia aan het Raadhuisplein de najaarsbijeenkomst van de historische vereniging plaats

Zoals gebruikelijk zal aan het begin de voorzitter de leden informeren over de activiteiten die hebben plaatsgevonden en nog gaan gebeuren, zoals onder andere de ontwikkeling rond het schilderij van de Breeje Hendrik, de molen, de zalmschouw en de dvd.

Verder kunnen aan de hand van een PowerPointpresentatie de leden uit een voordracht van vier weer kiezen welk beeldbepalend pand volgend jaar in aanmerking komt voor de jaarlijks uit te reiken Maartje van Limborghpenning.

Na de pauze verzorgt onze plaatsgenoot Gerrit den Oudsten een PowerPointpresentatie met beelden van oude films van onze vroegere plaatsgenoot Cor den Oudsten. Na zijn overlijden beheert Gerrit al het filmmateriaal en foto’s. Hij is bezig om al het materiaal te digitaliseren en op onze najaarsbijeenkomst zal hij het één en ander laten zien. Velen van ons kennen Cor den Oudsten nog van de drukkerij aan de Voorstraat en zijn films en foto’s die hij op talloze gelegenheden heeft laten zien.

De avond begint om 20.00 uur en is bestemd voor de leden van de historische vereniging. Niet-leden hebben ook toegang, maar dan wordt verwacht dat zij zich voor de aanvang aanmelden als nieuw lid. De contributie bedraagt 10 euro per jaar. Op de avond zijn ook de boeken en dvd’s van de vereniging te koop.

Meer weten over de vereniging? Kijk op www.lekkerkerkdoordetijd.nl.

Meer berichten