Foto:

Andor is nog jong van geest

Krimpen aan den IJssel - Iedere week zet de IJssel en Lekstreek een asieldier van Dierenopvangcentrum Krimpen aan den IJssel in de spotlights. Deze is keer is dat Andor, een enthousiaste labrador reu van 8,5 jaar oud. Hij voelt zich nog jong van lijf en geest, Andor rent nog als een jonge god achter de tennisballen aan en bruist nog van de energie. Andor wordt enthousiast en vrolijk van wandelingen en kan na gewenning ook los met je mee lopen. Zeker als de bestemming het bos of het park is, zijn neus aan de grond om spoorzoekertje spelen. Andor is dol op takken.

Andor loopt netjes aan de lijn en kent de basiscommando's, wel met een consequente baas anders kan hij een eigen plan trekken. Hij is buiten redelijk hondsociaal. Hij heeft moeite met het alleen thuis blijven, hier zou hij goed in begeleid moeten worden. Met goed opbouwen zou hij wel een uurtje of twee/drie alleen thuis kunnen blijven. Andor heeft last van een allergie, hier krijgt hij hypoallergeenvoer voor en medicijnen. Andor heeft wat moeite met gezag en probeert als zich een mogelijkheid voor doet de leiding over te nemen. Dit uit zich in dwingend en claimend gedrag. Wij zoeken ervaren honden eigenaren, die consequent met hem te werk gaat. Een huis met kinderen is mede gezien zijn gedrag niet geschikt. Ook samen in huis met katten of een andere hond is geen optie voor Andor.

Let op: Het is niet mogelijk om zonder afspraak naar deze hond te komen kijken. Mail voor een afspraak naar krimpen@dierenbescherming.nl.

Meer berichten